Saborski zastupnici i Udruge odigrali nogometnu utakmicu ”Zajedno za Jaglac”

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” i klub ”Jaglac” uz suorganizaciju Zajednice športskih udruga grada Orahovice, organizirala je u športskoj dvorani u Orahovici humanitarnu malonogometnu utakmicu pod nazivom ”Zajedno za Jaglac”. Bila je to  humanitarna utakmica između saborskih zastupnika RH i Momčadi iznenađenja koju su činili članova 5 registriranih navijačkih udruga s šireg orahovačkog područja, Duhovi, Zdencida, Udruga navijača Dinama Orahovica, Društvo prijatelja Hajduka Orahovica i Alkosi Čačinci, članovi udruga Pauk i Red vitezova Ružice grada te orahovački gradonačelnik Josip Nemec, načelnik Čačinaca Mirko Mališ i načelnik Zdenaca Tomislav Durmić.  Glavni cilju cijele akcije bio je prikupljanje sredstava za rad kluba Jaglac i maksimalne uvjete korisnicima poludnevnog boravka u klubu. Početak susreta obilježio je ulazak svakog igrača s korisnicima kluba ”Jaglac” te gostima članovima škole osoba s intelektualnim teškoćama ”Josip Matoš” Vukovar” te ”Škole velikog srca” iz Novog Sada. Početni udarac izveo je korisnik Jaglaca Milan Brajdić:

-Moram se uistinu zahvaliti od srca svim sudionicima ove utakmice, sponzorima i donatorima, roditeljima, volonterima i posebno svim posjetiteljima koji su pokazali veliko humano srce i pomogli osobama kojima je pomoć uistinu potrebna. I dalje ćemo ustrajati na ovakvim i sličnim akcijama kako bi našim korisnicima mogli osigurati poludnevni boravak u našem klubu. Evo mogu reći da smo samo od sponzora prikupili 10 tisuća kuna i još očekujemo puni zbroj sredstava prikupljenih na samoj utakmici. Još jednom hvala svima od srca! – rekla je predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” Đurđa Šimatović. Udruga je na ulazu u sportsku dvoranu pripremila i štand s proizvodima koje su napravili korisnici kluba ”Jaglac” uz pomoć volontera i roditelja. U poluvremenu utakmice kratak viteški program priredio je Red vitezova Ružice grada Orahovica u kojem je glavna pouka bila da dobrota uvijek pobjeđuje. Svi akteri disali su zajedno, ”Zajedno za Jaglac”:

-Moram čestitat organizatoru na ovoj sjajnoj humanitarnoj akciji. Nadam se da je organizator zadovoljan prikupljenim sredstvima, mi smo svi naravno dali sve od sebe na terenu i izvan njega kako bi pomogli našim ”Jaglacima”. – zaključi je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

 

Momčad iznenađenja-Saborski zastupnici  3:3

Orahovačka sportska dvorana

Gledatelja: 150

Suci: Zoran Stojnović i Mario Szebenji (oba Orahovica)

Strijelci: 1:0 – Udovčić 11.min., 1:1 – Batun 13. Min., 1:2- Žagar 15. Min, 2:2 – Kovač 17.

Min., 2:3 – Nekić 24. Min, 3:3 – Hajnal 30. Min.

 

Selekcija Orahovica-Čačinci-Zdenci: Nemec, Malaiš, Durmić, Kufner, Brkić, Matek, Udovčić, Kelava, Šimić, Hajnal, Knežević, Radaković, Njirati, Grgić, Kovač i Samardži.

Izbornik: Tonino Rađenović

 

Saborski zastupnici: Bunjevac, Nesen, Topolovec, Habek, Bračun, Nekić, Žagar i Matun.

Izbornik: Hrvoje Nekić

{gallery}SlikeGodina2014/JaglacUtakmica2014{/gallery}