Na orahovačkom jezeru, izletištu ”Orah” održana jubilarna 20. orahovačka Fišijada

U organizaciji Turističke zajednice i grada Orahovice, na orahovačkom je Jezeru, odnosno izletištu ”Orah” održana jubilarna 20. orahovačka Fišijada.  Na jubilarki se, u kuhanju slavonske riblje delicije, natjecalo 27 ekipa iz Donjeg Miholjca, Valpova, Našica, Osijeka, Čačinaca i Orahovice, a stručno prosudbeno povjerenstvo činila je trojka profesionalnih orahovačkih kuhara, Dalibor Kovač (udruga gurmana Donja Pištana) te Dražen Šafar i Zoran Putniković iz Udruge kuhara grada Orahovice. Nakon kušanja svih uzoraka, povjerenstvo je donijelo odluku kako je najbolji fiš-paprikaš na 20. Orahovačkoj Fišijadi skuhala ekipa Donji Miholjac 1 uz glavnog kuhara Dragu Perokovića, drugo mjesto pripalo je Stjepanu Mišinecu iz Valpova dok je treće pripalo također valpovačkim kuharima i to ekipi Salaš Kutica s glavnim kuharom Željkom Kneževićem:

 

-Drugi puta sam na orahovačkoj Fišijadi, prvi puta sam bio prošle godine. I lani je bilo odlično u parku, ali ove godine je uistinu bilo sjajno u ovom prekrasnom ambijentu orahovačkog Jezera. Ove godine sam bio i sudionik državnog prvenstva i mogu reći da mi je u Orahovici bilo tri puta bude bolje i ugodnije i organiziranije. Konkurencija je bila jaka, bile je tu odličnih i poznatih kuhara, nama se evo posrećilo i presretni smo. – kaže glavnih kuhar pobjedničke ekipe Miholjac 1 Drago Peroković. Pitali smo pobjednika što je tajna dobrog fiša i kakva su očekivanja na državnom natjecanju obzirom da pobjednik orahovačke Fišijade stječe pravo na sudjelovanju na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša:

-Uglavnom paprika, ja se bavim proizvodnjom svoje paprike s kojom i kuham. Potrebna je još dobra riba i malo sreće. Što se tiče državnog natjecanja, prije svega želja mi je skuhati dobar fiš da moje društvo bude zadovoljno, potom dostojno predstaviti i svoj Donji Miholjac ali i Orahovicu u kojoj sam pobijedio i naravno ljudski je nadati se pobjedi. – zaključio je Peroković. Natjecanje su pohvalili i ostali natjecatelji, svi su doslovno uživali na orahovačkom Jezeru i poručili kako je orahovačka Fišijada jedna od ponajbolje organiziranih i ambijentom najugodnijih u Hrvatskoj. (V.G.)

{gallery}fotogalerija/Fisijada2014{/gallery}