Antonela Jurlina iz Orahovice Vinska kraljica Slavina 2014

19. Međunarodni sajam vina, rakija i ruralnog turizma ”Slavin 2014.” I ove je godine donio tradicionalni Vinski bal te izbor za vinsku kraljicu. Na izbor za vinsku kraljicu prijavilo se 15 kandidatkinja iz Podgorača, Zdenaca, Virovitice, Bukvika, Duzluka, Martina, Lađanske, Čačinaca, Slatnika Drenjskog, Našica, Donje Motičine, Feričanaca i Orahovice, a odluku o Vinskoj kraljici donijelo je stručno povjerenstvo u sastavu Josip Nemec-predsjednik, Imre Danics iz Villanya, Arnold Vanjur iz Pečuha te Nikola Cuculj i Atila Palkovač vinari iz Vršca. Nakon tri izlaska kandidatkinja, povjerenstvo je odlučilo kako je Vinska kraljica Slavina 2014. 23.-godišnja Antonela Jurlina iz Orahovice koja je uz krunu i nagrade sponzora primila i novčanu nagrada organizatora od 3000 kn, prva pratila je Matea Špehar iz Feričanaca kojoj je pripalo 2000 kn,  dok je titulu druge pratilje ponijela Kristiana Zečević iz Virovitice zajedno s čekom od 1000 kn:

-Ne znam što oreći, pobjedu uistinu nisam očekivala. Želja mi je bila zabaviti se, biti dio ovog značajnog sajma u mom gradu,a eto ispalo je odlično. Konkurencija je bila jako dobra i  sve cure su jednako kao i ja zaslužile ovu pobjedu. Sada mogu reći da će ovogodišnji Slavin i Viski bal zauvijek ostati zapamćen. – rekla je presretna Orahovčanka Antonela Jurlina. Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva  i orahovački gradonačelnik Josip Nemec bio je zadovoljan tijekom Vinskog bala:

-Kandidatkinje su došle iz cijele regije, konkurencija je bila odlična i moram se svima zahvaliti na dolasku i sudjelovanju. Mi smo si kao povjerenstvo dali truda i analizirali sve ono što važno da vinska kraljica nosi u sebi, od pravilnog držanja vinske čaše do osmijeha i držanja. Čestitam posebno našoj Orahovčanki Antoneli te pratiljama. – rekao je gradonačelnik Nemec.  Vinski bal oplemenio je sjajnom revijom večernjih haljina i vjenčanica salon vjenčanica i večernjih haljina Sposata iz Virovitice, odlično vinsku prezentaciju održala je Ivana Nemet iz Poljoprivrednog poduzeća Orahovica predstavivši vrhunska vina toga poduzeća od Zelenog silvanca na dalje, aglazbeni dio odradio je sastav Veseli stroj. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/Slavin2014/VinskaKraljica2014{/gallery}