4. ArsOr sajam i revija nakita u Orahovici

Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture PAUK Orahovica organizirala je 4. po redu sajam i reviju nakita ”ArsOr”. ArsOr je kao i prošle godine održan u sklopu proslave Dana grada Orahovice i generalnim pokroviteljstvom Grada Orahovice. Uz mnoštvo kreativaca koji su se predstavili na sajmu, u reviji je sudjelovalo 10 dizajnerica nakita među kojima i dvije Orahovčanke Nataša Cabicar i Blaženka Sekulić-Nekić

-Revija je i dalje rezervirana isključivo za nakit, ali ovoga puta smo ubacili i nešto novo pa će su se na ovogodišnjem ArsOru predstavili i svi koji nešto sami izrađuju. Također smo nastavili i s tradicijom da modeli koji nose nakit budu naše domaće djevojke koje su i ove godine odradile sjajan i profesionalan posao. Malo nam je vrijeme pokvarilo puni dojam, ne da se ljudima baš izlaziti po takvim uvjetima, no obzirom da smo uspjeli i ove godine biti dio manifestacije Dan grada, a sukladno činjenici da  ArsOr već sada ima svoje priznato ime u okruženju ovakvih sajmova u Hrvatskoj, imali smo brojnu i dobru publiku.

Hvala svim dizajnerima koji su odazvali, isto tako i izlagačima na sajmu i sada se okrećemo 5. jubilarnom ArsOru  iduće godine za koji garantiram da će biti još bolji i spektakularniji. – rekao je predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.  Nakon sjajno priređene revije nakita, pobjednicom 4. ArsOra 2014. proglašena je Đurđica Giba iz Virovitice:

– Pa evo sudionica sam sva četiri dosadašnja sajma i po prvi puta sam pobjednica i mogu reći da sam presretna što sam pobijedila na ovako značajnoj reviji. Ne propuštam ovu reviju jer Udruga Pauk to sjajno organizira. Dopredsjednica sam udruge Unikat iz Virovitice i evo tako je sve kod mene krenulo. U izradu nakita krenula sam jednom masom, polimernom glinom, a pošto volim sve probati iskušala sam se i u gotovo svim tehnikama. U ovom poslu se nalazim i u njemu uživam. – rekla je pobjednica 4. ArsOra Đurđica Giba. Udruga Pauk još jednom je do savršenstva odradila organizaciju, a ArsOr je još jednom pokazao da je jedan od najjačih sajmova i revija ovoga tipa u Hrvatskoj. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/ArsOrSajamRevija2014{/gallery}