Zelena čistka ponovno u Orahovici

Grad Orahovica i ove će se godine uključiti u akciju „Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš“, a koja će se održati 26. travnja 2014. godine s početkom u 8:00 sati u prostorijama komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada najveći je volonterski projekt u Hrvatskoj. Ovogodišnjom akcijom, Orahovica će se pridružiti mnogim drugim gradovima koji vode brigu o okolišu i biti dio akcije u koju je uključeno 108 zemalja svijeta.

 

Gradonačelnik Josip Nemec pozvao je sve građane, udruge i Mjesne odbore da se i ove godine uključe u jednodnevnu akciju čišćenja. „Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati sve zainteresirane na sudjelovanje u najvećoj akciji čišćenja našeg grada pod nazivom „Zelena čistka“ koja će se u Orahovici održati 26. travnja 2014. godine. Nadam se da će odaziv građana biti velik kao i prošle godine, možda čak i veći. Izvrsni rezultati prošlogodišnje akcije poticaj su da ove godine budemo još bolji, stoga pozivam građane da udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan čist okoliš i priroda i što se sve može učiniti u jednom danu“ – poručuje gradonačelnik.

Svi koji žele sudjelovati u Zelenoj čistki trebaju sa sobom ponijeti potreban alat za čišćenje (grablje, lopate i sl.). Cilj akcije jest zajedničkim snagama očistiti naš okoliš, a uz to se i dobro zabaviti. (T. Petrović)