Održana skupština DVD Nova Jošava

U vatrogasnom domu u Novoj Jošavi, u subotu, 1. ožujka 2014. godine, u prisutnosti velikog broja gostiju, članovi DVD – a Nova Jošava održali su 66. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Od ukupno 61 člana, skupštini je prisustvovalo 37 članova, a pozivu na skupštinu odazvao se i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

O aktivnostima u prošloj godini prisutne je izvijestio predsjednik DVD – a Željko Mihalek, istaknuvši da je to prva skupština u novom sastavu rukovodstva Društva. Predsjednik je naglasio da je DVD gotovo sve aktivnosti odradio u suradnji sa Mjesnim odborom. Tako su u zajedničkoj režiji organizirali nekoliko radnih akcija uređenja ulaza u selo, osigurali drva za zimu, uredili prilaz Kući oproštaja, uredili su mjesno groblje i parkiralište ispred mjesnog groblja te su zajedno organizirali doček Nove godine i zabavu za Valentinovo.

Članovi DVD – a Nova Jošava odazvali su se i svim pozivima na sastanke i proslave drugih Društava u znak dobre suradnje. Prilikom čišćenja skladišta vatrogasnog doma, prikupili su i prodali staro željezo te su od tih novaca kupili dvije svečane uniforme i peć za dom. Predsjednik DVD – a Nova Jošava zahvalio je svi članovima i mještanima na suradnji i razumijevanju te gradonačelniku Josipu Nemecu na podršci. Izvješće o radu operative podnio je zapovjednik Društva, Damir Malij, istaknuvši da DVD Nova Jošava broji 10 operativnih vatrogasaca osposobljenih za izlazak na požar. Iako u prošloj godini nije bilo požara, to ne znači da nisu bili spremni: odradili su vježbe, očistili hidrante u selu te su odradili ispitivanje vatrogasne traktorske cisterne. Dio planova Društva za tekuću godinu obuhvaća radne akcije uređenja sela, zamjenu fasade na vatrogasnom domu i prekrivanje spremišta.

U nastavku skupštine dodijeljena su priznanja i zahvalnice za 40 godina uspješnog rada u Društvu, a posebno priznanje dodijeljeno je dopredsjedniku Društva, Petru Čačinoviću koji je proglašen počasnim predsjednikom. Riječi podrške članovima Društva uputio je gradonačelnik Josip Nemec, rekavši da cijeni ljude koji se bave vatrogastvom te da svojim prisustvom na svim skupštinama vatrogasnih društava nastoji ukazati svoje poštovanje. Gradonačelnik je čestitao svim dobitnicima priznanja te im zahvalio na upornosti i dugotrajnom radu, a svim članovima DVD – a Nova Jošava poželio je puno uspjeha u radu te što manje požara, a što više aktivnosti što se tiče sela. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/DVD-NovaJosava03{/gallery}