Održana izborna skupština Udruge HVIDR-a Orahovica

Udruga HVIDR-a Orahovica održala je 28. 02. 2014. godine redovnu izvještajno – izbornu skupštinu. Radni dio skupštine održan je u velikoj gradskoj vijećnici gdje je predsjednik Udruge Franjo Bačmaga po otvaranju skupštine pozdravio je sve prisutne te predložio radno predsjedništvo u sastavu Alan Grgić kao predsjednik te Berislav Milković i Izidor Lončar kao članovi predsjedništva.

Na ovoj skupštini biralo se predsjednika i dopredsjednika Udruge, članove Nadzornog odbora i delegate Zajednice Udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Od ukupno 106 pozvanih članova, skupštini se odazvalo 59 članova s pravom glasa.

 

Nakon 10 točaka dnevnog reda pod točkom 11 održani su izbori, te je prebrojavanjem glasačkih listića utvrđeno je da je za predsjednika udruge izabran Damir Vratković, a za dopredsjednika Josip Vukovski. U nadzorni odbor izabrani su Stjepan Anđelić, Branko Bartolec, Zlatko Ivanković, Damir Jusup i Ivica Milković, a za delegate ZU HVIDR-a VPŽ izabrano je 14 članova Udruge HVIDR-a Orahovica od 25 koji su se kandidirali.

Nakon izbora održan je drugi dio skupštine u hotelu Ružica grad gdje su se novoizabrani predsjednik i dopredsjednik zahvalili je svima na ukazanom povjerenju, a Vratković je u govoru izrazio žaljenje što se nije okupilo više članova Udruge, te želi da nazočni na ovoj skupštini animiraju članove Udruge koji nisu ovdje, ali i sve druge branitelje da se više uključe u rad braniteljskih Udruga i očuvanje braniteljskih prava:

– Moramo braniti dostojanstvo svih žrtava Domovinskog rata te vas sve zajedno molim da stavimo politiku na stranu i poradimo na jedinstvu kao što smo bili jedinstveni u godinama Domovinskog rata. Želim vam sve najbolje i još vam se jednom zahvaljujem kao i čelnicima županijske i republičke Zajednice Udruga HVIDR-a. – Rekao je novi predsjednik Udruge HVIDR-a Orahovica Damir Vratković.

Nazočnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Podboj koji se zahvalio na pozivu i ispričao se u ime gradonačelnika koji je bio spriječen, te je dodao da mu je drago čuti da kako se branitelji i dalje bore za očuvanje digniteta Domovinskog rata jer nitko ne bi trebao zaboraviti što se tada događalo. (O.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/HVIDR-a03{/gallery}