Održana 62. godišnja skupština DVD – a Crkvari

U subotu, 8. ožujka 2014. godine, u vatrogasnom domu DVD – a Crkvari, održana je 62. godišnja izvještajna skupština DVD – a Crkvari. Od ukupno 42 člana, skupštini je nazočio 31 član, a pozivu na skupštinu odazvao se i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu Društva za prošlu godinu podnio je predsjednik DVD – a, Ivica Podboj. U svom iscrpnom izvještaju, prisutne je upoznao sa svim aktivnostima koje je DVD provodio u 2013. godini. Vatrogasci su upućeni na liječničke preglede. Članovi DVD – a Crkvari prisustvovali su proslavi Sv. Florijana te su sudjelovali na općinskim i županijskim vatrogasnim natjecanjima i svečanom postrojavanju svih Društava sa područja županije. U prošloj godini članovi Društva proslavili su 60. obljetnicu DVD – a Crkvari. Predsjednik DVD – a Crkvari, Ivica Podboj, uputio je zahvalu na podršci ljudima koji poštuju i cijene rad DVD – a, posebno gradonačelniku koji je osigurao novčana sredstva i šator za obilježavanje 60. obljetnice, brojnim donatorima te OPG Jović i OPG Lidija Belobradić. Predsjednik je također istaknuo dobru suradnju DVD – a sa KUD – om Crkvari i Mjesnim odborom te je pohvalio rad djece koja na natjecanjima predstavljaju DVD Crkvare, uputivši zahvalu Marijani Varga koja ih vodi.

Izvješće o radu operative podnio je zapovjednik DVD – a Crkvari, Miroslav Varga,  naglasivši da u prošloj godini u mjestu nije bilo požara, ali su imali dva poziva iz Centra 112 koja su se odnosila na obranu od poplave i potragu za nestalom osobom. Društvo broji 8 operativnih vatrogasaca. Prema Planu rada za 2014. godinu, članovi Društva nastavit će raditi na preventivi i zaštiti od požara te će prisustvovati godišnjim skupštinama DVD – a s područja Vatrogasne zajednice Orahovica i DVD Feričanci. Također će nastaviti raditi sa A ekipom seniora i djecom te će sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima.

Po završetku skupštine, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec i tom prilikom svim ženama čestitao 8. ožujak, Međunarodni dan žena. Gradonačelnik je istaknuo da su vatrogasci ljudi sa srcem i dušom, uvijek spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna te im je zahvalio na tome, u nadi da će tako odgajati i mladež. Svim prisutnima gradonačelnik je poželio puno sreće, što manje požara i puno dobrog zdravlja. Po završetku skupštine, kao mali znak pažnje, u ime svih članova Društva, damama su uručeni prigodni pokloni povodom Dana žena. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/DVD-Crkvari03{/gallery}