Održan sastanak partnera u projektu „Vinske priče“

U ponedjeljak, 10. ožujka 2014. godine, u prostorijama Gradske uprave, održan je sastanak u vezi projekta „Mađarsko – hrvatske Vinske priče“, kojem su nazočili predstavnici Grada Orahovice, Villanyja, Iloka i VIDRA – e, partneri na projektu. Sastanak je otvorio gradonačelnik Josip Nemec, zahvalivši svim partnerima na odazivu sastanku i korektnosti prilikom provedbe projekta, a tema sastanka bile su izmjene u projektu.

Grad Orahovica nositelj je projekta „Mađarsko – hrvatske Vinske priče“, u kojem vrijednost budžeta Grada iznosi oko 170 000 eura, od kojih EU sufinancira sa 85%. Provedba projekta započela je u ožujku 2013. godine i od tada je sanirana vinska cesta, postavljena je smeđa signalizacija i info punktovi duž cijele kružne rute Merkur – Duzluk – N. Jošava – Merkur, u duljini 7,7 km.

Završetak projekta je 30. lipnja 2014. godine. Početna konferencija projekta „Vinske priče“ održana je na prošle godine u Orahovici u sklopu 18. Međunarodnog sajma Slavin, a završna konferencija održat će se 20. lipnja 2014. godine u Villanyju.

Ovaj projekt jedan je od mnogih koji dokazuju sposobnost gradske vlasti da ide u korak sa novim mogućnostima koje se pružaju iz fondova EU. (T. Petrović)