Održana redovna godišnja izvještajna skupština UHBDDR Policijske postaje Orahovica 1990 – 1991

U srijedu, 19. veljače 2014. godine, u prostorijama Doma kulture u Zdencima, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990 – 1991 održala je redovnu godišnju skupštinu. Od 203 člana, skupštini je nazočilo 115 članova, načelnici općina Zdenci, Crnac i Čačinci, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i druge udruge i gospodarstvenici te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Predsjednik udruge, Antun Grabovac, podnio je Izvješće o radu udruge za 2013. godinu. Tom prilikom istaknuo je da su se članovi udruge borili sa državnim institucijama po pitanju hrvatskih branitelja, u suradnji sa općinom Zdenci organizirali su humanitarnu akciju te su kupili invalidska kolica za člana udruge.

Također su bili na raspolaganju i podrška svim oboljelim članovima udruge, ali i svima onima koji nisu članovi, ali su bili u potrebi te su organizirali prosvjed u Zagrebu, sudjelovali su u manifestacijama koje je organizirao Grad, obilježavali su sve važne datume i obljetnice te su provodili niz mnogih drugih aktivnosti. Predsjednik udruge uputio je zahvalu gradonačelniku i načelnicima jer su prepoznali rad udruge.

 

Prema Planu rada za 2014. godinu, članovi udruge nastavit će pomagati svojim članovima i obilježavati sve važne datume i obljetnice, nastavit će dobru suradnju sa drugim braniteljskim udrugama te će se nastaviti boriti za rješavanje pitanja statusa hrvatskih branitelja.

Riječi podrške članovima udruge uputio je orahovački gradonačelnik, Josip Nemec, rekavši da je u ranim 90 – im vladalo veliko jedinstvo i zajedništvo hrvatskih branitelja te da tu treba crpiti snagu za dalje u ova teška vremena. Gradonačelnik je pohvalio rad predsjednika udruge, rekavši da u rad udruge daje cijelog sebe te je svim članovima poželio dobro zdravlje, puno sreće i uspjeha u radu. Po završetku skupštine, predsjednik Antun Grabovac, dodijelio je zahvalnice za doprinos radu udruge i obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/UHBDDR02{/gallery}