Centar za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici okupio mnoge čelnike

U utorak, 21. siječnja 2014. godine, u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici, održan je sastanak kojem su uz domaćine Marka Đukića, ravnatelja, Denisa Čosića, zamjenika ravnatelja i Matu Arlovića, člana Savjeta za razvoj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, prisustvovali Ivica Vrkić, gradonačelnik grada Osijeka, Anto Đapić, predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka, Mate Radeljić, šef Ureda gradonačelnika grada Osijeka te orahovački gradonačelnik Josip Nemec i zamjenik gradonačelnika Darko Žužak. Poseban gost sastanka bio je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i počasni član osječkog Crvenog križa.

Tema sastanka bila je pokretanje akcije prikupljanja sredstava za ljetni oporavak djece iz socijalno ugroženih obitelji u dječjem odmaralištu osječkog Crvenog križa u Splitu za ljeto 2014. godine, a koju je inicirao gradonačelnik Splita prigodom prijema delegacije osječkog Crvenog križa sredinom 2013, godine. Na sastanku je zaključeno da će se višesmjernim aktivnostima pokušati iznaći sredstva za što brojniji odlazak djece u Split, a konkretniji način provedbe akcije dogovorit će se na susretu dužnosnika grada Osijeka, Splita i dužnosnika Crvenog križa.

Ravnatelj Centra za edukaciju osječkog Crvenog križa informirao je prisutne o predstojećim aktivnostima i događajima, koje je podržao orahovački gradonačelnik Josip Nemec, izrazivši zadovoljstvo što će se veći dio planiranih aktivnost održati u Orahovici. (T. Petrović)