Zlatne kune najuspješnijim trgovačkim društvima na području VPŽ

U ponedjeljak, 09. prosinca 2013. godine, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, održana 79. svečana sjednica Gospodarskog vijeća pod predsjedanjem Ivana Slamića. Uz mnogobrojne uzvanike iz gospodarskog i političkog života, sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Na svečanoj sjednici promovirana je 17. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko – podravske županije u 2012. godini“ te je po 19. put održana dodjela priznanja „Zlatna kuna“ HGK – Županijske komore Virovitica, najuspješnijim trgovačkim društvima na području Virovitičko – podravske županije u 2012. godini. Zlatna kuna najveće je komorsko priznanje. Od 1994. godine, 21 tvrtka primila je Zlatnu kunu, a od 1997. godine dodjeljuje se u tri kategorije: malo, srednje i veliko trgovačko društvo.

U kategoriji banaka, Zlatnu kunu dobila je Slatinska banka iz Slatine, a u kategoriji malih trgovačkih društava, dobitnici Zlatne kune su: Herbarium d.o.o. iz Pitomače i Jošavac d.o.o. iz Slatine. Dobitnici priznanja Zlatna kuna u kategoriji srednjih trgovačkih društava su Hrvatski duhani d.d. iz Virovitice i Radlovac d.d. iz Orahovice. Priznanje Zlatna kuna za doprinos razvoju gospodarstva, a u prigodi 100 – te obljetnice poslovanja, u kategoriji veliko trgovačko društvo, dobio je Tvin d.o.o. iz Virovitice, a dobitnici Kristalne kune su Jan – spider d.o.o. iz Pitomače u kategoriji malo trgovačko društvo te VIRO Tvornica šećera d.d. iz Virovitice u kategoriji veliko trgovačko društvo. Priznanja su uručili Jasna Belošević Matić, direktorica Centra za makroekonomske analize HGK Zagreb i Ivan Slamić, predsjednik HGK – ŽK Virovitica.

Sve prisutne pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, uputivši čestitku svim dobitnicima priznanja. „ Vi ste svjetlo na kraju tunela. Možda ste bili čudaci sa svojom vizijom, ali čovjek sa vizijom pomalo je čudak dok ju ne realizira, a kada ju realizira, postane ono što ste vi postali. U ova krizna vremena, vi ste jedna svjetla točka od koje se može učiti. Hvala vam na tome“ – poručio je gradonačelnik. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/ZlatnaKuna2013{/gallery}