Orahovački mališani s radošću i veselim pjesmama dočekali Svetog Nikolu

U petak, 06. prosinca 2013. godine, dječji vrtić Palčić, Područna škola Nova Jošava i osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić bili su puni dječjeg smijeha i veselja. S nestrpljenjem su mališani dočekali Svetog Nikolu s darovima.  Do vrtića je Sveti nikola stigao vlakićem kako bi što prije obradovao mališane, a pratile su ga Sokolice, članovi Savjeta mladih grada Orahovice i gradonačelnik Josip Nemec.

Mališani su Sv. Nikolu i njegove pomoćnike dočekali s radošću, veselim pjesmama i igrokazima, a Sveti Nikola odužio im se davanjem zasluženih paketića. Djeca su recitirala, pjevala i glumila, a sve u čast najdražeg im sveca i blagdana. Simpatični klinci i klinceze na lica publike izmamila su iskren osmjeh svojim izvedbama i malim vragolijama za vrijeme uvježbanih točaka. Svečan pohod obradovao je male orahovčane, koji će im ostati u najljepšem sjećanju, a uz obećanje da će biti dobri kako bi im gosti došli i nagodinu, ispratili su Svetog Nikolu, Krampusa i Nikoline pomoćnike. Udruga žena hrvatske sokolice godinama neumorno održavaju ovaj događaj koji je sastavni dio djetinjstva mnogih. Počelo je skromno, s malim stvarima, a sada, uz pomoć građana i vlastitih sredstava pripremile su 570 slatkih paketića. Ove godine priključili su im se i članovi Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a.

Gradonačelnik je istaknuo da je ove godine Krampus nepotreban jer su sva djeca bila dobra. „Lijepo je čuti dječji smijeh. Ozareno lice djeteta nema cijene, kao ni osjećaj ispunjenosti, sreće i zahvalnosti koji svatko od nas osjeća izlazeći iz vrtića ili škole. Veliko hvala Sokolicama koje već 22 godine na ovakav način unose radost i veselje u dječje živote“ – rekao je gradonačelnik, poručivši djeci da i dalje budu dobra u vrtiću, školi i da budu dobri svojim roditeljima, djedovima i bakama.

Na kraju, teško je odlučiti tko je bio sretniji: Nikolini pomagači, koji su ispunjeni dobrim blagdanskim duhom sudjelovali u podjeli paketića ili djeca koja su se neizmjerno obradovala poklonima. Rezultat je – neriješeno! Vidimo se na idućoj akciji darivanja djece! Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos ovoj višegodišnjoj tradiciji kojom se na simboličan način obilježava ovaj blagdan darivanja i na taj način unijeli radost i veselje u vrtić i škole. Posebnu zahvalu i pohvalu za odličan nikolinjski program, upućujemo svim malim pjevačima, recitatorima, glumcima te njihovim učiteljima, učiteljicama i tetama.  (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/SvNikola2013{/gallery}