Gastronomadi ponovno u Orahovici

U Orahovici je proteklog vikenda, u organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice, 29. i 30. studenog 2013. godine, u hotelu Dukat, održana dvodnevna radionica Kluba Gastronomada iz Zagreba. Radionica pod nazivom „Unaprjeđenje prodaje autohtonih i tradicionalnih jela i hrvatskih vina u sezonskim i stalnim turističkim objektima, izrade meni karata s tradicionalnim jelima, principi i teze spajanja tradicionalnih jela i nacionalnih vina“ bila je namijenjena vlasnicima restorana, šefovima kuhinja i kuharima, voditeljima sala i konobarima u hotelima i restoranima.

Radionicu je otvorio gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da cijeni napore koje Udruga kuhara ulaže u promociju grada i gastronomije orahovačkog područja te da se nada da će radionica potaknuti i motivirati turističke djelatnike. Svim polaznicima poželio je uspješan rad te puno novih znanja i saznanja.

Ova radionica bila je jedinstvena prilika upoznavanja sa modernim trendovima u gastronomiji, ali i preuzimanja velikog dijela iskustva koje su predavači, koji su članovi Kluba Gastronomada, profesionalni gastronomi, kuhari i enolozi sa velikim iskustvom u praksi ugostiteljstva, turizma i gastronomskih trendova podijelili sa polaznicima edukacije. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/Gastronomadi11{/gallery}