Završena trekking pustolovina u Orahovici

U organizaciji Baraber extreme team iz Belišća i Grada Orahovice te pod pokroviteljstvom Grada Orahovice, uspješno je završeno još jedno izdanje jedine trekking utrke u Slavoniji, Papuk trekk 2013. Broj prijavljenih natjecatelja nadmašio je sva očekivanja, 350 natjecatelja svih uzrasta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske uveličalo je ovaj događaj. Natjecatelji su nastupili u tri kategorije: ultra – 44 km i 1800 m visinske, planinarska – 23 km i 1100 visinske te jogging – 11 km i 570 m visinske, a utrka je u cijelosti prolazila najljepšim predjelima Papuka. U 9,00 sati startali su u Našicama natjecatelji ultra kategorije, a natjecatelji planinarske i jogging kategorije startali su na izletištu Orah, gdje ih je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, poželjevši im puno uspjeha i dobru utrku.


Lijepo vrijeme te kontrolne točke postavljene na atraktivnim lokacijama doprinijele su ukupnom zadovoljstvu svih sudionika. Dobro raspoloženje nije uspjela pokvariti ni kiša koja je počela padati na kraju utrke. Ovi sportaši, rekreativci i zaljubljenici uvjerili su se da Slavonija nije ravna. Natjecatelji su se koristili prečacima, probijali kroz šikare, sjekli staze kroz polja, samo da bi što prije stigli do cilja. Nagrade najbržima uručio je gradonačelnik Josip Nemec koji je čestitao pobjednicima te se zahvalio svim sudionicima utrke, pozvavši ih da dođu i sljedeće godine.

Svi sudionici utrke bili su oduševljeni ljepotom krajolika i predjela kroz koje su prolazili, ali i velikom gostoljubivošću domaćina utrke. Tri srednjovjekovna grada, prekrasan ambijent, dobar teren i dobra organizacija ispisali su trekerske uspomene sa ovogodišnjeg Papuk treka koji je opravdao sva očekivanja. Ovom utrkom završeno je pretposljednje kolo treking lige, a rezultate utrke možete pogledati u nastavku. (T. Petrović)

Ultra kategorija (44 km)

Muškarci

 1. Goran Lesjak
 2. Damir Šošić
 3. Krešimir Žagar

Žene

 1. Jelena Brezak
 2. Marija Trontelj
 3. Neža Jurjavčić

Planinarska kategorija (23 km)

Muškarci

 1. Benyamin Vuk
 2. Gregor Fras
 3. Tomislav Marinović

Žene

 1. Tea Đurek
 2. Sonja Lesjak
 3. Katja Rajčić

Jogging kategorija (11 km)

Muškarci

 1. Milan Šerbedžija
 2. Igor Stojić
 3. Mario Erdec

Žene

 1. Iva Mikić
 2. Tea Gabud
 3. Vlatka Matečić

 

{gallery}SlikeGodina2013/PapukTrekk2013{/gallery}