Gastronauti borave u Orahovici

Orahovica se još jednom dokazala kao renomirano gastro središte. U utorak, 12. studenog 2013. godine, Udruga Slavonski kotlić iz Valpova ugostila je u Orahovici na Jezercu članove kluba Gastronauti. Članovi kluba, njih 30 – ak, vodeći su hrvatski ugostitelji, stručnjaci u enologiji i ugostiteljstvu koji smatraju da svojim angažmanom mogu doprinijeti unapređenju gastronomske kulture. U avanturu istraživanja gastro užitaka Slavonije poveli su ih članovi Udruge Slavonski kotlić iz Valpova, predstavnici PP Orahovica, a sve ih je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Gastronauti obilaze vinarije, restorane i Turističke zajednice diljem Hrvatske, a prilikom obilaska Slavonije i Baranje, odabrali su posjetiti i Orahovicu, gdje im je Udruga Slavonski kotlić prezentirala autohtona slavonska jela i običaje, a predstavnici PP Orahovica predstavili su čuvena orahovačka vina. Udruga Slavonski kotlić najtrofejnija je udruga što se tiče natjecanja u kuhanju fiša, među svojim članovima imaju 3 državna prvaka. Glavni cilj udruge je očuvati tradiciju kuhanja slavonskog fiša i čobanca.

Ovo je bila jedinstvena prilika Gastronautima da kušaju autohtone proizvode i jela ovog kraja kojima su bili oduševljeni. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/Gastronauti11{/gallery}