U subotu Papuk trekk 2013.

Za upoznati skriveni svijet obrađenih polja, dušu jednog kraja i njegovih ljudi, malenih izvora, vinove loze, tradicionalne arhitekture i svega onoga što ovaj kraj čini posebnim, najbolje je krenuti  pješke, stazama od kojih će vam svaka ispričati posebnu priču.

Još je samo nekoliko dana ostalo do trećeg izdanja jedine treking utrke u Slavoniji, Papuk trek 2013, koju organizira Baraber extreme team iz Belišća. Na prvoj utrci koja je održana 2011. godine sudjelovalo je 70 natjecatelja, lani se broj povećao na 120 natjecatelja, a ove godine, za sada, ima 310 prijavljenih natjecatelja.

Prijave su službeno zatvorene, ali se svi zainteresirani još uvijek mogu prijaviti. Podsjetimo, staza će povezati dva grada: Orahovicu i Našice te tri srednjovjekovna grada: Bedem grad, Stari grad i Ružica grad, proteže se preko tri županije i spaja planine Papuk i Krndiju.  Dobar glas o prekrasnom ambijentu, dobrom terenu i dobroj organizaciji se proširio, jer natjecatelji dolaze i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a svi smještajni kapaciteti u Orahovici odavno su popunjeni. Za sigurnost svih sudionika pobrinut će se GSS Orahovica, a da nitko ne ostane gladan pobrinut će se Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica.

 

Krećite se, trčite, hodajte, gibajte se i priključite se utrci!

(T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/TrekkingNajava{/gallery}