Tko će osvojiti nepce ocjenjivačke komisije?

U nedjelju, 20. listopada 2013. godine u centralnom gradskom parku održat će se tradicionalno natjecanje u pripremanju čobanca u organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice i suorganizaciji Grada Orahovice. Čobanijada u Orahovici redovito je dobro posjećena manifestacija koja okuplja brojne majstore kotlića i brojne posjetitelje.

„Cilj ove manifestacije je druženje i okupljanje, a ne natjecanje. Kao i dosadašnjih godina, očekujemo velik broj sudionika. Uključit će se Mjesni odbori i Udruge, a očekujemo i velik broj gostiju izvan Orahovice“ – rekao je predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Josip Nemec.

Organizatori su za sve natjecatelje osigurali 2kg mesa, vodu, drva, ložišta, luk i ulje, a natjecatelji sa sobom trebaju ponijeti kotlić, začine i svoj recept. Stručni žiri neće imati ni malo lagan zadatak u odabiru najboljeg čobanca, a ocjenjivat će se boja, okus, gustoća i kohezija – kompozicija namirnica. Prijave za natjecanje traju do petka, 18. listopada. Za sve posjetitelje osiguran je bogat zabavni program tamburaške glazbe i čobanac po promotivnoj cijeni.

U nedjelju će se još jednom okupiti majstore kotlića koji će odmjeriti snage u kuhanju čobanca, uz velik broj posjetitelja i u odličnoj atmosferi. Svatko na svoj način radi ovo popularno i nadaleko poznato slavonsko jelo. Budite i vi dio ovog tradicionalnog okupljanja uz kotlić i odličnu atmosferu i u nedjelju se zaputite u centralni gradski park. Dobro došli! (T. Petrović)