Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja slavi se svake godine 05. listopada, dan kada je 1966. godine potpisana Preporuka o statusu učitelja, a proglasio ga je UNESCO 1993. godine. Od tada se obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta. Posvećen je esencijalnoj ulozi učitelja u obrazovanju i pružanju relevantnog i odgovarajućeg znanja djeci, mladima i odraslima.

Povodom 05. listopada, Svjetskog dana učitelja, gradonačelnik Josip Nemec uputio je čestitku svim učiteljima i odgajateljicama na području grada Orahovice:

Poštovani učitelji, učiteljice, odgojiteljice,  Vi koji nas podučavate prvim slovima, prvim riječima, Vi koji nam otvarate put ka svijetu znanja,

Povodom Svjetskog dana učitelja želim Vam čestitati Vaš dan, zaželjeti Vam mnogo strpljenja i ljubavi u obavljanju ove iznimno važne zadaće.

Vi ste putokaz našoj djeci, našoj svijetloj budućnosti, prenoseći najveće bogatstvo koje jedan narod može imati – znanje. Naš je zajednički cilj sretno djetinjstvo naše djece i njihovo kvalitetno obrazovanje. Hvala Vam na trudu, zalaganju i ljubavi kojom podučavate i odgajate svoje učenike, dajući pri tome doprinos cilju kojem svi težimo – društvu znanja i tolerantnosti.

Čestitam Vam Vaš dan, ali želim Vam izraziti i zahvalnost na trudu i znanju koje  prenosite i strpljenju kojim darujete našu djecu vodeći ih do novih vrijednih spoznaja, kako školskih, tako i onih životnih.  Želim Vam mnogo uspjeha u budućnosti, uz želju da i nadalje, jednako dobro i uspješno kao i do sada, odgajate generacije mladih ljudi.

GRADONAČELNIK

Josip Nemec