Priprema se postupak razdvajanja komunalnog poduzeća Papuk d.o.o.

U utorak, 29. listopada 2013. godine, u prostorijama komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. održan je sastanak članova Skupštine komunalnog poduzeća Papuk d.o.o., kao priprema za predstojeću Skupštinu, a održan je pod predsjedanjem predsjednika Skupštine i gradonačelnika Josipa Nemeca. Do kraja ove godine Orahovica će dobiti još jedno poduzeće, jer prema Zakonu o vodama, sva komunalna poduzeća koja se bave pružanjem vodoopskrbnih usluga iz svog poslovanja trebaju izdvojiti sve ostale djelatnosti. Na taj način vodovod i odvodnja postaju samostalna djelatnost. Kako bi cijeli proces razdvajanja bio proveden prema zakonskim odredbama, angažirana je konzultantska tvrtka Revida d.o.o. iz Slatine.

Predsjednik Skupštine i gradonačelnik Josip Nemec istaknuo je da ni radnici ni suvlasnici u ovom postupku razdvajanja ne smiju biti zakinuti. Postupak razdvajanja je transparentan, na kraju ukupan iznos imovine mora biti jednak onom koji su imali prije razdvajanja. Ružica grad d.o.o. preuzet će poslove komunalne djelatnosti, Papuk d.o.o. bavit će se vodom i odvodnjom, a Papuk plin d.o.o. zadržava distribuciju plina. Grad Orahovica vlasništvo prenosi u poduzeće Ružica grad d.o.o. te mu se za toliko smanjuje udio vlasništva u Papuk d.o.o. S obzirom da je razlog sazivanja sastanka bila raspodjela rezervi i prenesenog gubitka, dogovoreno je da se gubitak ne prenosi na druga poduzeća, nego da ostane u Papuku gdje je i nastao, a sva imovina i zaposlenici biti će podijeljena na način da prate djelatnost.

Pred članovima Skupštine komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. velik je posao, no razdvajanje komunalnih djelatnosti prema zakonskim odredbama trebalo bi završiti do kraja godine na zadovoljstvo svih. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/SastanakPapuk10{/gallery}