Orahovica dobila nove stanare

Svi gradovi imaju svoje parkove, a orahovački parkovi imaju svoj grad koji je u petak, 25. listopada dobio 29 novih stanovnika. Orahovački parkovi ulaze u posljednje dane svojeg temeljitog preuređenja prije zime. Naime, u sklopu uređenja zelenih površina, djelatnice komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. i javnih radova zasadile su novi drvored uz rijeku Vučicu. Tako je posađeno 20 stabala japanske trešnje, 2 kiri stabla te 7 stabala srebrne smreke. Novi drvored financiran je na osnovu projekta koji je kandidirala Turistička zajednica grada Orahovice, a temeljem odluke Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice o dodjeli potpore Turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2013. godini  za uređenje turističkog prostora – cvjetnog parka u iznosu od 8 341,25 kn.

Ozelenjivanje javnih površina i uvođenje novog drvoreda nastavak je uređenja gradskih parkova i kontinuiranih aktivnosti gradske vlasti. Vjerojatno jedan od najzadovoljnijih obavljenim radovima je gradonačelnik Josip Nemec. „Moram reći da sam jako zadovoljan, grad izgleda drugačije, puno ljepše. Cilj nam je gradske parkove dodatno otvoriti građanima, ali i svim posjetiteljima. Izgradili smo šetnicu, postavili klupe i koševe, tako da ćemo nakon sadnje ovog novog drvoreda dobiti jedan novi dragulj u središtu Orahovice. Naš rad prepoznali su mnogi posjetitelji koji imaju samo pozitivne komentare za uređenje grada, a oni koji duže vrijeme nisu posjetili Orahovicu jednostavno ne mogu vjerovati da je to onaj isti grad. Japanska trešnja je jedno prekrasno parkovno drvo koje je lijepo tijekom cijele godine, a njezina ljepota posebno se ističe u rano proljeće. Prije nego ostala stabla i zazelene, ona obiluje prekrasnim ružičastim cvijetom koji se ističe u bilo kojoj sredini. Uz to što je lijepa, ona je izuzetno drvo po tome što ne izaziva nikakve alergije kod ljudi koji su alergični na pelud“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Uređenje zelenih površina korak je prema ljepšem izgledu našeg grada, ali i početak priprema uređenja za nadolazeću turističku sezonu. Novi drvored dodatno je oplemenio prostor parka, a šetnica je zablistala u novom ruhu sa novim stablima. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/NovaStabla10{/gallery}