Održana javna rasprava o prijedlogu plana Detaljnog plana uređenja Centar

U utorak, 29. listopada 2013. godine, u prostorijama velike Gradske vijećnice, održana je javna rasprava o prijedlogu plana Detaljnog plana uređenja Centar. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, iskazavši nezadovoljstvo malim odazivom građana, jer oni su ti koji trebaju dati svoje prijedloge. Okupljenim građanima Prijedlog plana obrazložio je projektant Mario Kršćanski, istaknuvši da je do sada bilo pet izmjena ovog plana, a ovo je šesta. Posljednja izmjena bila je 2008. godine. DPU obuhvaća tri lokacije obuhvata 6,39 ha.

Obuhvat A čine trg, prometnica uz trg i okolni dio, obuhvat B čini prostor oko rijeke Vučice, a obuhvat C je prostor gradske tržnice. U detaljni plan unesene su promjene koje se odnose na detaljnu namjenu površina, a među prometnim rješenjima najvažnije je ono kojim se zatvara promet kroz centar, čime se otvara mogućnost uređenja glavnog gradskog trga i kontaktnih zona.

Svi zainteresirani građani mogu u prostorijama gradske uprave, do 06. studenog 2013. godine, u vremenu od 7,00 – 15,00 sati zatražiti na uvid DPU Centar. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/DPU10{/gallery}