Izvješće sa edukacije o EU fondovima Zadar 15. – 18. 10. 2013.

U Zadru je u sklopu projekta „U srcu Europe“, kojega provodi Europski dom Slavonski Brod, održan seminar o Europskom fondu za regionalni razvoj (ERDF) i Europskom socijalnom fondu (ESF). Navedeni projekt provodi se s ciljem informiranja i educiranja građana o strategijama, politikama, programima, fondovima i građanskim pravima u Europskoj uniji.

Predstavnici Grada Orahovice na istome seminaru bili su gradonačelnik gosp. Josip Nemec, te Marko Bošnjak, koji su proširili znanja o razumijevanju strukturnih fondova EU, saznali novosti o kohezijskoj politici 2014-2020, Strategiji EU 2020, Zajedničkom strateškom okviru, Sporazumu o partnerstvu za Hrvatsku, a isto tako seminar je obuhvatio aspekte kako pripremati projekte za Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) i Europski socijalni fond (ESF).

Predavanja su održali gosp. Javier Fernandez i gđa. Valentina Patrini, predstavnici konzultantske tvrtke Ecorys, koja se ubraja među najstarije tvrtke za istraživanje i konzultacije u Europi, te gosp. Tugomir Majdak, pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove Europske unije u Virovitičko-podravskoj županiji koji posjeduje višegodišnje iskustvo u području poljoprivrede i ruralnog razvoja, te upravljanju fondovima, programima i projektima. Sa područja Virovitičko-podravske županije seminaru su također prisustvovali Bojan Mijok (Razvojna agencija VIDRA), Sanja Nađaković (LAG „Virovitički prsten) i Ivan Baborski (predstojnik HZZ-a VPŽ).

Cijeli program radionica je bio interaktivan i sadržavao je kombinaciju pružanja znanja, te praktičan rad s vlastitim projektima, što je sudionicima pružilo sliku i bolje razumijevanje djelovanja kohezijske politike EU. (M.B.)

{gallery}SlikeGodina2013/Zadar10{/gallery}