Grad Orahovica pružio potporu projektu „Greenway – a way to connect“

Projekt „Greenway – a way to connect“ u okviru IPA prekogranične suradnje provodi Zaklada Slagalica u suradnji sa dvije udruge iz Mađarske (Udruga za održivi Ormanšag i Zaklada Zajedno za djecu Kemeša) te Eko centrom iz Latinovca. Ovaj projekt spaja tri županije i dvije države sa 120 kilometara biciklističke staze koja počinje u mađarskom mjestu Kemeš, preko Donjeg Miholjca, Feričanaca, Orahovice, Kutjeva, Našica do Latinovca, gdje završava. U subotu, 05. listopada 2013. godine, organizirana je prva testna vožnja koju je izvelo 10 biciklista, od kojih su 3 profesionalca i 7 rekreativaca.

Bicikliste, članove projektnih partnera i novinare na Izletištu Orah dočekao je i pozdravio gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik je svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Orahovicu i na Izletište Orah te se zahvalio svim sudionicima projekta. Ukratko je predstavio grad i jezero te je odgovarao na mnogobrojna pitanja sudionika.

Julijana Tešija, suradnica u Zakladi Slagalica, istaknula je da je osnovni cilj projekta povezati Mađarsku i Hrvatsku kroz aktivni i eko – turizam, promovirati kulturnu, gastronomsku i etničku tradiciju te raznolikost ove dvije susjedne države, ali i druženje i uživanje u prirodi.

Svi sudionici zahvalili su gradonačelniku na dočeku i upoznavanju s gradom, istaknuvši da će se kući vratiti sa puno lijepih uspomena. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/Greenway10{/gallery}