Aktualizirana problematika prijeko potrebne pješačke staze u ulici B. Jaklića

Vijeće Mjesnog odbora Tončekovac sazvalo je za utorak, 08. listopada 2013. godine u 18,00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici, sjednicu kojoj je tema bila „Rješavanje problematike rasvjete i pješačke staze u ulici Branka Jaklića.

Velika većina stanovnika ulice B. Jaklića u raznim diskusijama izjasnila se za izgradnju stazu, no kada je bilo potrebno poduzeti određene korake, građani su se, čini se, predomislili. Naime, na sastanak oko izgradnje pješačke staze pozvano je 40 ljudi, a odazvalo se samo 6, što je onemogućilo donošenje bilo kakve odluke ili zaključka.

Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne istaknuvši da se bez suglasnosti građana ne može ništa početi raditi te da je potrebno ukazati na značaj izgradnje nogostupa jer je sigurnost građana na prvom mjestu. Grad će u proračunu osigurati novac za izgradnju pješačke staze uz vrlo frekventnu županijsku cestu Orahovica – Donja Pištana, s radovima bi se počelo već na proljeće, ali se građani s time moraju složiti. Gradonačelnik je također istaknuo da je  kamen spoticanja i neriješeni imovinsko – pravni odnosi. Svim građanima potrebno je osigurati jednake uvjete za život. Na tom području puno je pješaka pa je staza neophodna, ali sve ovisi o dobroj volji stanovnika ulice B. Jaklića. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/MO-Toncekovac10{/gallery}