U čemu je tajna ukusnog čobanca?

Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica i ove godine organiziraju tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca koje će se održati u nedjelju, 20. listopada 2013. godine u središnjem gradskom parku. Ovogodišnje natjecanje ponovno će okupiti majstore u kuhanju čobanca, poznate delicije koja se rado jede u našem kraju.

Organizator će za sve natjecatelje osigurati meso, vodu, drva, luk, ulje, dok natjecatelji sa sobom trebaju ponijeti kotlić, začine, dobru kuhaču i naravno, tajnu kuhanja. Broj sudionika ovogodišnje čobanijade ograničen je na 30 ekipa, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u prostorijama Turističke zajednice grada Orahovice ili putem prijavnice koju ćete uskoro moći naći na stranicama Turističke zajednice i Grada Orahovice. Prijave za ovogodišnju čobanijadu traju do petka, 18. listopada 2013. godine uz uplatu kotizacije od 20 kuna po ekipi.

Stručni žiri sastavljen od iskusnih poznavatelja ove slavonske delicije pred sobom će imati težak zadatak odabrati najbolji čobanac nakon što sve ekipe pokažu svoj trud, zalaganje i kulinarske tajne. Elementi koji će se ocjenjivati su okus, izgled, gustoća i ukupni dojam.

Raspredaju se brojne priče o dobrom čobancu, svatko ima svoju tajnu, neki u mesu, neki u začinima, a ovo je prava prilika da se prijavite i pred stručnim žirijem dokažete da ste baš vi majstor od čobanca. U želji da mirisi i okusi Slavonije zavladaju našim gradom, nadamo se da ćete se odvažiti odmjeriti snage u kuhanju čobanca sa ostalim natjecateljima i biti dio ovog tradicionalnog okupljanja uz kotlić. (T. Petrović)