Tko je najbolji majstor u kuhanju fiša?

Budući da je Orahovica nadaleko poznata po bogatoj gastronomskoj ponudi, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica i ove godine organiziraju tradicionalno natjecanje u kuhanju fiša, koje će okupiti mnoštvo vrsnih kuhara i ljubitelja fiša. Natjecanje će se održati u nedjelju, 13. listopada 2013. godine, u središnjem gradskom parku, glavnom okupljalištu svih gurmana najboljeg slavonskog specijaliteta. Ovo tradicionalno gastronomsko natjecanje označit će uvod u doba godine u kojem Orahovica poprima svima dobro poznatu i dragu sliku u bojama jeseni.

Organizator će za sve natjecatelje osigurati ribu, vodu, drva, s tim da će svaki natjecatelj pripremati fiš po svom receptu i sam osigurati sve potrebne začine i dodatke, kao i kotlić. Broj sudionika ovogodišnje fišijade ograničen je na 30 ekipa, a mogu se prijaviti svi zainteresirani u prostorijama Turističke zajednice grada Orahovice ili putem prijavnice koju ćete uskoro moći naći na stranicama Grada i Turističke zajednice, uz uplatu kotizacije po ekipi u iznosu od 20 kuna. Prijave traju do petka, 10. listopada 2013. godine, a pobjednik Orahovačke fišijade stječe pravo sudjelovanja na Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša u Osijeku.

Dok će ekipe zdušno pripremati fiš, skrivajući svoje tajne začine, ocjenjivački žiri imat će nezavidan zadatak odabrati najbolji fiš, a ocjenjivat će se punoća, boja, okus, miris, ljutina i opći dojam.

Mislite da ste majstor u kuhanju fiša? Odlično se snalazite s kuhačom u ruci, ribom i začinima? Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice pružaju vam priliku da pokažete svoje umijeće u nedjelju, 13. listopada 2013. godine, u središnjem gradskom parku  sa svojom ekipom u borbi za najbolji kotlić. (T. Petrović)