Svečano otvorena nova Područna škola u Novoj Jošavi

Učenici Područne škole Nova Jošava od 06. rujna 2013. godine nastavu će pohađati u novoj školi čiju su izgradnju financirali Virovitičko – podravska županija i Grad Orahovica. Ukupna vrijednost investicije 1,22 milijuna kuna, a radovi su počeli prošle godine u listopadu te su trajali nešto manje od godinu dana. Nova škola zaista je bila potrebna jer je stara bila neadekvatna i tijesna za 28 učenika iz Nove Jošave, Stare Jošave, Crkvara i Šumeđe. Svečanom otvorenju škole nazočili su župan VPŽ Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, ravnateljica osnovne škole Maja Škraba te velik broj mještana i roditelja. Na svečanom otvaranju nastupili su učenici prigodnim programom koji su pripremili zajedno sa učiteljicama.

Gradonačelnik Josip nemec istaknuo je da se ostvario dugogodišnji san učenika, nastavnika i roditelja. „Radostan sam i sretan jer će djeca imati bolje uvjete za obrazovanje, jer je to za naše najmlađe, za djecu, za našu budućnost. Siguran sam da će mnogi koji prođu kroz ovu školu obnašati mnoge važne dužnosti. Nije bilo dvojbe da Grad Orahovica sufinancira izgradnju nove škole, jer to će pomoći djeci, mojim malim prijateljima. Imam samo još jedan prijedlog, da se stara škola preuredi u športsku dvoranu kako bi djeca imala još bolje uvjete. Još jednom bi poželio puno sreće prvašićima, da rješavaju zadatke sa lakoćom, da vam brojevi i slova ne budu bauk. Želim puno sreće i učiteljicama, da se dobro brinu o našem blagu“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Po završetku obraćanja, velečasni strnak blagoslovio je školu i školsko dvorište, nakon čega su svi okupljeni krenuli u razgledavanje unutrašnjosti škole. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/SkolaNovaJosava{/gallery}