Poziv nezaposlenim ženama

Krajem lipnja započeo je IPA IV projekt SWEET – Strenghtening woman’s entrepreneurship (Jačanje ženskog poduzetništva) kojime se želi smanjiti nezaposlenost žena u Virovitičko -podravskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 150.168,38 €, a Europska unija ga sufinancira u iznosu od 135.105,00 €. Ovim putem pozivamo sve nezaposlene žene, od 25 do 49 godina, a koje su prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje, da se prijave na sudjelovanje na projektu. Sudionice će se kroz projekt educirati o batatu i drugim kulturama, proći će praktičnu obuku te sudjelovati na studijskom putovanju u Austriju.

Kroz projekt će se provesti 6 dvodnevnih radionica pri čemu je osiguran autobusni prijevoz do mjesta održavanja, a to je Višnjica. Edukacije će obuhvatiti cjelokupni ciklus proizvodnje batata, ali i ostalih kultura (buče, ljekovito bilje, stare sorte žitarica), odnosno od pripreme tla i sadnje, preko prihranjivanja i zaštite, do berbe i skladištenja. U sklopu edukacije održat će se i gastro-radionica uz kuhara s Višnjice koji će educirati o pripremi različita jela od batata te drugih zanimljivih namirnica. Uz teoretski dio tu je i praktični dio, rad na pokusnom polju.  Za kraj će se održati radionice  o tome kako pokrenuti vlastiti posao, te usvojiti komunikacijske i prodajne vještine važne za daljnji uspjeh u poslovnom svijetu. Edukacije će se odvijati od listopada 2013. do lipnja 2014.  Kao jedna od zanimljivosti je putovanje u Austriju u posjet imanju Hammer koje predstavlja primjer najekonomičnijeg i najučinkovitijeg ekološkog poljoprivrednog poslovanja.

Budući da PZ Ergela Višnjica širi proizvodnju,  trebat će educirane kooperante stoga postoji mogućnost potpisivanja ugovora.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prijavite se na broj telefona 033/725 – 230 ili na mail ljudski-resursi@ravidra.hr . Također, za sve dodatne informacije javite se na  navedene kontakte, a ukoliko bude potrebno održat će se dodatne informativne radionice o kojima ćete biti naknadno obaviješteni.