Orahovica slavi turizam

Turizam u Orahovici ima dugu i bogatu tradiciju. Čistom i očuvanom prirodom, kulturno – povijesnom baštinom te marljivim i gostoljubivim ljudima, Orahovica više od stoljeća privlači brojne turiste. S obzirom da se u svijetu 27. rujna obilježava kao Svjetski dan turizma, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica organiziraju posebnu proslavu za Orahovčane i njihove goste. Naime, 27. rujna 2013. godine, prigodnim programom u šatoru, koji će biti postavljen u centru grada, pod nazivom „Orahovica slavi turizam“ biti će obilježen Svjetski dan turizma.

Organizacijom ove manifestacije Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice žele omogućiti svim zainteresiranim građanima i posjetiteljima Orahovice degustaciju i kupnju tradicijskih domaćih proizvoda, a istovremeno poljoprivrednim gospodarstvima i udrugama pomoći u promociji i prodaji njihovih proizvoda. U želji da se oživi Orahovicu  u ovo jesensko vrijeme, pored tradicijskih prodajnih izložbi hrane i pića, rukotvorina i suvenira, biti će posebno zanimljiva izložba dječjih radova. Ova manifestacija zamišljena je da bude izložbeno – prodajnog karaktera, uz bogat kulturno – umjetnički program, a Grad Orahovica i Turistička zajednica za sve sudionike sajma osigurati će besplatne štandove.

Sve obrtnike i udruge, sve zainteresirane pozivamo da na vrijeme prijave svoje sudjelovanje kako bi se izložbeni prostor mogao adekvatno pripremiti, a sve građane pozivamo da posjete sajam i svoj stol opskrbe kvalitetnim domaćim proizvodima. Za sve informacije i prijavu sudjelovanja javiti se možete u Turistički ured na adresu Trg sv. Florijana bb ili na broj telefona 033/673 – 540 do 25. rujna 2013. godine. (T. Petrović)