Održan XI. Izvještajni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske

U petak, 20. rujna 2013. godine, u prostorijama Pustare Višnjica održan je XI. Izvještajni Sabor UDVDR RH, kojem je od 105 delegata bilo prisutno 95 delegata. Sabor je održan pod vodstvom Radnog predsjedništva u sastavu Đuro Dečak, Josip Nemec, Mužinić, Bubalo i Crkvenac.

Kroz izvješće predsjednika udruge, Đure Dečaka, rekapitulirane su brojne aktivnosti udruge u proteklih godinu dana. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH svojim je dosadašnjim radom osigurala značajan status u Svjetskoj veteranskoj federaciji, Europskoj federaciji ratnih veterana, kao i u Ujedinjenim narodima. Predsjednik je istaknuo da je UDVDR RH jedna od prvih udruga proistekla iz Domovinskog rata te da je ove godine obilježila svoj jubilej, 20 – tu godišnjicu postojanja.

U proteklih godinu dana, aktivnosti Udruge odvijale su se u više smjerova, od međunarodnih, organizacije športskih natjecanja dragovoljaca i veterana, obilježavanja praznika i obljetnica, promicanje istine o Domovinskom ratu u školama, humanitarne djelatnosti Udruge, pa sve do aktivnosti vezanih uz djelovanje Udruge u Republičkoj koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Među najznačajnijim aktivnostima Udruge ističe se humanitarna djelatnost, koja podrazumijeva financijsku pomoć obiteljima i hrvatskim braniteljima, podjelu informatičke opreme odličnim studentima djeci hrvatskih branitelja, učenje stranih jezika za djecu razvojačenih, nezaposlenih branitelja, opremanje klubova športskom opremom. Tijekom mandatnog razdoblja, Udruga je prikupila i podijelila 37 tona donacija u odjeći, obući, dječjim igračkama, posteljini, kućanskim potrepštinama i dr. Na Saboru je usvojen prijedlog Programa rada Udruge za 2014. godinu, prema kojem će nastaviti sa međunarodnim aktivnostima, obilježavanjem obljetnica i blagdana, humanitarnim djelatnostima, organizirati 19. Državno športsko natjecanje UDVDR RH te aktivnosti vezane uz sferu fondova Europske unije. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/UDVDR-Sabor09{/gallery}