Nova Jošava – Najaktivniji Mjesni odbor mjeseca

Nakon uspješno provedene prošle radne akcije, koja je pohvaljena od strane gradonačelnika Josipa Nemeca, članovi Mjesnog odbora Nova Jošava, DVD – a Nova Jošava i velik broj mještana ponovno su zasukali rukave i poklonili svoje vrijeme za dobrobit zajednice i budućih korisnika prostora. Složno, i mladi i oni malo stariji, u nedjelju, 01. rujna 2013. godine, okupili su se u zajedničkoj namjeri da poduzmu nešto u vezi uređenja mjesnog groblja i samog sela.

Bila je to jedna od akcija s najvećim brojem sudionika kojoj se odazvalo 50 – ak mještana. Prelijepo nedjeljno jutro najavljivalo je da će takav biti i dan. Nakon oblačenja „radne uniforme“, ekipa se rasporedila po već dobro uhodanom rasporedu u tri grupe. Vrijedni mještani Nove Jošave rasuli su se kao mravi po selu kako bi izvršili ono zbog čega su se i sakupili. Tako se znalo tko će izvršiti pripreme za asfaltiranje prilaza kući oproštaja i parkirališta ispred mjesnog groblja, a tko je zadužen za uklanjanje krupnog raslinja oko groblja i proširenje groblja. Treća grupa bila je zadužena za uređenje mjesnog doma. Tako su pospremljena drva, očišćen je okoliš doma, pokošena trava i očišćeno je spremište. Osim što je pokošena travan na groblju i ispred groblja, pokupljeni su izgorjeli lampioni i uvenuli aranžmani i vijenci, a iskrčeno je i krupno raslinje oko groblja.

Sudionike ove radnike obišao je gradonačelnik Josip Nemec, koji ne samo da je uputio pohvalu za inicijativu održavanja radnih akcija u Novoj Jošavi, nego je i sam „zasukao rukave“ i odlučio pomoći oko pripreme drva za hladnije dane. „Što je to da se digla cijela Jošava? Jel ste vi pod uzbunom?! – našalio se gradonačelnik.

Ovo je jedna od niza radnih akcija koje bi uskoro trebale uslijediti i na koje se mještani Nove Jošave ipak odazovu u jednom zavidnom broju. Mještani se redovito odazovu pozivu Mjesnog odbora i DVD – a i daju svoj doprinos za ljepšu sliku sela, a njihov trud i zalaganje ipak ostave traga na ukupan dojam.

Neka ovaj primjer zajedništva i sloge oko plemenitih i lijepih, a nadasve korisnih stvari, uz druženje i veselje, bude poticaj i drugima da se odvaže na ovakve radne akcije. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/NovaJosava09{/gallery}