Nastavak radova u parku

Poodmakli su radovi na uređenju središnjeg gradskog parka. Radovi su nastavljeni oblikovanjem šetnice oko mlinskog kanala i mosta preko mlinskog kanala. Drvene grede, grede za gazišta, kao i nosive grede mosta postavljaju se bez poteškoća te će uskoro dobiti svoj prepoznatljivi oblik i konstrukciju. Osim mosta, radi se i novi dio šetnice koja će zajedno sa drugim sadržajima u mnogo čemu uljepšati središnji gradski park.

Prema riječima gradonačelnika Josipa Nemeca, radovi su nastavak višegodišnjeg plana uređenja središnjeg gradskog parka, a koje je započelo još 2005. godine obnovom vodenice i uklanjanjem starih i bolesnih stabala te sadnjom novih sadnica drveća i niskog raslinja. Cilj uređenja bio je vratiti zelenoj oazi u središtu Orahovice dati novi sjaj.

„Središnji gradski park omiljeno je okupljalište građana koji zaslužuju uredno i lijepo mjesto za šetnju, odmor i druženje. Drago mi je da će orahovčani, ali i gosti koji dolaze u Orahovicu uskoro moći uživati u novom, ugodnijem prirodnom ambijentu središnjeg gradskog parka“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/RadoviPark09{/gallery}