HRT centar Pula skuhao najbolji lovački, novinarski gulaš u Hrvatskoj

Nakon organizacije prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u kuhanju lovačkog gulaša za novinare, Turistička zajednica grada Orahovica i pokrovitelj Grad Orahovica, ove su godine bili domaćini 13. Prvenstva hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. Na natjecanju je sudjelovalo 22 ekipe iz cijele Hrvatske od Splita, Rijeke i Zagreba do Osijeka i Belog Manastira. Posebno simpatična bila je  ekipa HRT-a meteorolozi na čelu s Dunjom Drvar Mazzocco koja je, kao je rekao glavni organizator Vladimir Jurić zaslužna za prekrasno vrijeme koje je cijelog dana pratilo novinare-kuhare u Orahovici:

-Orahovica se prošle godine pokazala kao sjajan domaćin Europskog prvenstva pa smo se ove godine brzo dogovorili i odlučili ponovno doći u ovaj prekrasan grad, ali ovoga puta s 13. Prvenstvom Hrvatske. Hvala čelnicima grada i Turističke zajednice na odličnom prijemu, svemu što nam pružili i omogućili i siguran sam da smo ostvarili dugogodišnju suradnju. Hvala i svim sponzorima bez kojih ovo natjecanje ne bi bilo moguće i naravno čestitam pobjednicima – rekao je u uvodu svečanog otvaranja Vladimir Jurića glavni organizator i idejni začetnik ”novinarskog kotlića”, a u ime vlasnika licence agencije ”Primorsko Jedro” Rijeka. Natjecanje je svečano otvorio dogradonačelnik Orahovice Darko Žužak, a kuhalo se u tri grupe, plava crvena i zelena. Nakon svih skuhanih gulaša stručni ocjenjivački sud na čelu sa Zlatkom Bunčecom imao je iznimno težak zadatak. Na kraju, prvak Hrvatske u kuhanju gulaša za novinare s ukupnih 133 boda postao je HRT Centar Pula, drugo mjesto pripalo je Radiju Đakovo sa 131 bodom dok je treće mjesto osvojilo HR II. Program-Centar Rijeka sa 123 boda. Uz tri prvoplasirana 4. i 5. mjesto također idu na Europsko prvenstvo  koje će ove godine biti održano u Požegi. Tako će u Zlatnu Dolinu i Svetonedjeljski list (4) i Krugoval Garešnica(5) te još tri ekipe s wild cardom i to domaćin Prvenstva Hrvatske Radio Orahovica koje je inače osvojila odlično 11 mjesto s ukupno osvojena 104 boda, potom Radio Slatina i Slobodna Dalmacija. Kako je zaključio Vladimir Jurić bila je ovo jedna sjajn zabava novinarskih ekipa i svi su na kraju pobjednici:

-Naravno, svi koji su došli su veliki pobjednici. Ovo je za nas novinare odmor od loših honorara, teških urednika i napornog novinarskog posla. Mi smo ovdje došli zabaviti se i u tome smo itekako uspjeli i što reći nego vidimo se u Požegi. – duhovito je zaključio Jurić. 13. Prvenstvo Hrvatske u kuhanju gulaša za novinare zaključeno je novinarskom noći u orahovačkom prigradskom naselju Crkvari. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2013/NovinariGulas{/gallery}