Gradonačelnik sudjelovao na sastanku Radne skupine projekta Conurbant u Osijeku

U četvrtak, 12. rujna 2013. godine, u velikoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore u Osijeku, održana je radna skupina projekta Conurbant o Sporazumu gradonačelnika, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Sporazum gradonačelnika glavni je europski pokret koji uključuje lokalnu i regionalnu upravu koje se dobrovoljno posvećuju povećanju energetske efikasnosti i upotrebi obnovljivih izvora energije na svom području. Potpisnici Sporazuma time žele ne samo ostvariti, već i premašiti cilj EU za smanjenje emisije CO2 do 2020. godine. Sporazum otvara vrata pristupanju sredstvima Europskih fondova za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u jedinicama lokalne samouprave. Grad Osijek potpisao je 6. prosinca 2012. godine Sporazum gradonačelnika, a priključili su mu se gradovi Beli Manastir, Belišće i Donji Miholjac te Vinkovci.

Cilj ove radne skupine bio je sve zainteresirane upoznati sa mogućnostima pristupanja Sporazumu gradonačelnika kao i svim prednostima koje njihovo članstvo pruža. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/Osijek09{/gallery}