Gradonačelnik prvašićima poželio dobrodošlicu u školske klupe prigodnim poklon paketima

Povodom početka školske godine, Grad Orahovica, na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, i ove godine pripremio je prigodne poklone za najmlađe sugrađane koji kreću u novi svijet učenja i odrastanja. Gradonačelnik je u petak, 31. kolovoza 2013. godine, mališanima uručio besplatni komplet pribora za likovni odgoj, paketić slatkiša da se zaslade na putu do škole te prigodnu čestitku.

U ugodnoj atmosferi ohrabrenje prvašićima dao je gradonačelnik Josip Nemec, poručivši prvašićima da školu shvate kao drugi dom u kojem će pronaći brojne nove prijatelje. Gradonačelnik im je poželio puno uspjeha, sreće i znanja te da svojim ponašanjem budu na ponos gradu u kojem žive. „To je društvo u kojem najviše volim biti, a to su djeca kojima je ovo jedna prekretnica u životu, nakon bezbrižnog djetinjstva kreću u školu. Kao odgovornoj osobi cilj mi je pomoći i olakšati prve dane i djeci i roditeljima, pogotovo ako uzmemo u obzir kakva je situacija. Vjerujem da će taj poklon, koji nije toliko financijski vrijedan, pomoći svakom djetetu. Ove godine sam prvi puta prvašićima uručio čestitku jer sam smatrao da im je to jedan događaj koji će im ostati u sjećanju i da im ostane trajni zapis od 1. dana kad je završilo djetinjstvo i počelo školovanje“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Ravnateljica osnovne škole Maja Škraba zahvalila se gradonačelniku u ime djece i roditelja na ovom vrijednom poklonu jer na taj način pomaže dječje obrazovanje i roditeljski džep.

Vrtićku bezbrižnost školskim obavezama zamijenit će 52 prvašića koji će ove godine sjesti u školske klupe osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i po prvi puta čuti školsko zvono. Od ukupno 52 prvašića, 8 će ih pohađati područnu školu u Novoj Jošavi.

U nadolazećoj godini svim prvašićima želimo puno petica, školskih radosti, novih prijateljstava i puno lijepih uspomena na najljepše dane djetinjstva! Dobro došli! (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/GekoPaketi{/gallery}