U Orahovici svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u ponedjeljak, 05. kolovoza 2013. godine, u Orahovici su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u centru grada i na gradskom groblju. Uz predstavnike braniteljskih udruga, počast domovini i hrvatskim braniteljima odali su i gradonačelnik Josip Nemec, zamjenik gradonačelnika Darko Žužak i mnogi drugi građani.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, svi prisutni minutom šutnje odali su počast svim stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično sudjelovali u obrani i oslobađanju Hrvatske, a zajedničku molitvu za sve poginule uputio je vlč. Željko Strnak.

„Današnji susret je na spomen i čast svih hrvatskih branitelja, hrabrih i časnih ljudi koji su svojim sposobnostima iznijeli najveći teret u nametnutom nam ratu. Kao sudioniku Domovinskog rata, iznimna mi je čast što sam imao priliku služiti s običnim obiteljskim ljudima koji su časno i hrabro bili tamo gdje je trebalo kada se odlučivalo o budućnosti Hrvatske. Ovo je dan kada se s ponosom prisjećamo trenutaka kada je hrvatska vojska pobjedonosno ušla u Knin, ali i dan kada se s tugom prisjećamo svih koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Neka im je laka hrvatska gruda“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Ovaj susret bio je prigoda podsjetiti se da se uvijek iznova trebamo prisjećati hrabrosti naših branitelja koji su omogućili slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.  (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/DanDomovinskeZahvalnosti{/gallery}