Svečano obilježen Dan Mjesnog odbora „Tončekovac“

U srijedu, 14. kolovoza 2013. godine, obilježen je Dan Mjesnog odbora Tončekovac, koji se slavi u povodu blagdana sv. Roka. Tim povodom održana je svečana sjednica Mjesnog odbora na kojoj su uz članove Vijeća Mjesnog odbora bili nazočni i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec te predsjednik MO „Rajčula“ Damir Tomljenović, predsjednik MO „Doljani“ Zvonko Borda, predsjednik MO „Duzluk“ Miroslav Bosanac i drugi gosti.

Tom prigodom predsjednik Mjesnog odbora podnio je izvješće o radu u proteklom razdoblju koje je obilovalo velikim brojem odrađenih projekata u tom dijelu grada: uređen je park sv. Roka kojem je promijenjen cjelokupan izgled, konzerviran je kip sv. Roka, posađeno je bilje i postavljene su oglasne ploče u parku, a uz pomoć gradske vlasti uređen je pješački most na rijeci Vučici. U proteklom razdoblju je izgrađeno i dječje igralište u Ulici Matije Gupca, članovi Mjesnog odbora očistili su tok rijeke i obalu te su uredili okolinu u donjem dijelu rijeke na području Mjesnog odbora. Predsjednik je istaknuo da su sve provedene aktivnosti odrađene uz pomoć Grada te da su u svakoj prilici nastojali na isti način uzvratiti Gradu. Također je istaknuo da je prioritet Mjesnog odbora provesti što više aktivnosti kako bi učinili nešto za sebe i svoju djecu. Predsjednik je iznio i plan aktivnosti koje se u idućem razdoblju trebaju realizirati, kao što su proširenje parkirališta na groblju, riješiti problem rasvjete i nogostupa u Ulici B. jaklića, urediti igrališta i boćalište na području Mjesnog odbora te urediti mjesni dom Mjesnog odbora.

Čestitke na blagdanu žiteljima Mjesnog odbora Tončekovac uputili su predsjednici MO Rajčula i MO Doljani koji su pohvalili rad MO Tončekovac istaknuvši ga kao jednog od najaktivnijih u gradu te su članovima MO Tončekovac poželjeli puno sreće u daljnjem radu.

Čestitku Članovima MO tončekovac uputio je i gradonačelnik Josip Nemec, pohvalivši rad i sve provedene aktivnosti Mjesnog odbora. Istaknuo je da je na području mjesnog odbora napravljeno zaista mnogo te da se po izvješću predsjednika vidi da su prilično aktivni. Gradonačelnik je također istaknuo da mu je drago čuti da ima toliko ljudi koji su voljni raditi i stvarati kako bi učinili nešto bolje za sebe i svoju djecu. Na kraju, gradonačelnik je članovima Vijeća MO Tončekovac čestitao Dan Mjesnog odbora te im poželio puno sreće u daljnjem radu, naglasivši da svima koji žele nešto raditi uvijek stoji na raspolaganju. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/MO-Toncekovac08-2013{/gallery}