Osječki Daltoni obranili naslov na 3. memorijalu ”Krunoslav Bošnjak”

U sklopu glazbenog festivala, 6. Ferragosto Jama, Klub dostava zvuka i Grupa mladih grada Orahovice organizirali su  3. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ”Krunoslav Bošnjak” posvećen prerano preminulom mladiću iz Orahovice, bivšem članu Kluba. Memorijal je i ove godine bio iznimno kvalitetan i jak, nastupilo je ukupno 10 ekipa iz Osijeka, Đakova, Virovitice, Slatine, Našica i Orahovice. Igralo su dvije skupine po pet ekipa, pobjednici su igrali finale, a drugoplasirani utakmicu za treće mjesto. Nakon razigravanja po skupinama u veliko finale plasirale se se momčadi osječkih Daltona te našičkog Happy enda. Našičani su bolje otvorili finale i dobili prvi set s 15:13. Drugi set u potpunosti je pripao Daltonima koji su ga okončali s 15:8. U trećem odlučujućem vodila se prava borba, vrhunska odbojka, sjajni potezi i na kraju ipak trijumf osječkih Daltona s konačnih 15:11. Treće mjesto pripalo je slatinskoj ekipi ”Mirko i cvijeće” pobjedom protiv našičke ekipe ”Za dušu” 2:0 (15:12, 15:9):

-Drugi puta smo na turniru i evo uspjeli obraniti naslov. No, međutim, moram naglasiti kako na ovom turniru nije važan pobjednik, najveći pobjednik je Kruno koji je svoju mladost ostavio na ovom terenu, a nažalost prerano nas napustio. Stoga, mi kao pobjednička ekipa ovu pobjedu posvećujemo upravo njemu i njegovim neutješnim roditeljima.  – rekao je kapetan Daltona Zvonimir Čeč. Memorijal ”Krunoslav Bošnjak” pokazao se kao jedan od najjačih turnira u regiji, svake godine prati ga sve više i više ljudi, a krasi ga vrhunska odbojka i prije svega korektnost ekipa i sudionika turnira:

-Hvala svim sudionicima od srca što su došli igrati na ovom turniru za našeg Krunu. Ovako puno ljudi koji dođu u njegovu čast znak nam je da je on ostavio dubok trag među svojim prijateljima i da iako ga nema, vječno živi u svima nama.  – poručili su na kraju roditelji Krunoslava Bošnjaka svim sudionicima i organizatorima turnira. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2013/OdbojkaKrunoslavBosnjak{/gallery}