Na festivalu Zelenog silvanca više od 1200 posjetitelja

Prvi festival Zelenog silvanca nakon dva dana događanja, degustacija vrhunskih vina slatinsko – orahovačkog vinogorja te villanjskog i iločkog vinogorja, gastro – eno programa s vrhunskim delicijama i bogatog zabavnog programa, u subotu je u večernjim satima zatvorio svoja vrata. Festival je svečano otvoren u petak, 02. kolovoza 2013. godine na Izletištu „Orah“, a otvorila ga je generalna konzulica RH u Pečuhu Ljiljana Pancirov. U novom šatoru, u kojem se i odvijalo svečano otvaranje, okupili su se izlagači i uzvanici, a pozdravne riječi svim nazočnim vinarima, vinogradarima, izlagačima i gostima kao i riječi zahvale svim sudionicima festivala, uputili su gradonačelnik Josip Nemec, gradonačelnik Villanya, gradonačelnik Iloka te konzulica Ljiljana Pancirov. Otvaranju festivala nazočili su i predstavnici Razvojne agencije VIDRA, 4. partnera na projektu Mađarsko – hrvatske vinske priče.

Ovu manifestaciju, kako procjenjuju organizatori, posjetilo je više od 1200 posjetitelja, koji su u dva dana održavanja festivala, imali priliku kušati kvalitetna vina, ali i uživati u jelovniku koji su osmislili i pripremili Robert Ripli, predsjednik Kluba Gastronomadi i Dražen Šafar, predsjednik Udruge kuhara Grada Orahovice sa suradnicima. U glazbenom dijelu festivala Zelenog silvanca za dobro raspoloženje svih gostiju pobrinuli su se Suhopoljski tamburaši i Intro band. Bogat dvodnevni program festivala nudio je za svakog po nešto.

Festival Zelenog silvanca nije samo vinska priča Orahovice, nego zajednička vinska priča u pograničnoj regiji, zajednička vizija i promidžba vinskog turizma, kulture i tradicije ovih krajeva. Sudeći po odazivu vinara i vinogradara, ali i brojnih posjetitelja, organizatori festivala uvjereni su u uspjeh ove manifestacije, koja je od iznimnog značaja za orahovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva. Orahovica se još jednom pokazala i potvrdila kao mjesto vrhunskih proizvođača vina, mjesto poslovnih kontakata i naravno, mjesto zabave i opuštanja. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/FestivalSilvanca{/gallery}