Središnji gradski park – zeleni kutak za relaksaciju

Prirodne ljepote, zelenilo, prostranstvo i ugodna tišina središnjeg gradskog parka jednostavno odmaraju i oplemenjuju dušu. Orahovica je zbog svoje atraktivnosti jedno od najpoznatijih odredišta kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, a orahovački parkovi i okolna priroda tvore jednostavno neodoljivu kombinaciju koja kao magnet privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Kako bi se grad učinilo još atraktivnijim orahovčanima i svim posjetiteljima, gradska vlast odlučila je obogatiti zelene površine središnjeg gradskog parka umjetno oblikovanim jezerom. Jezero će se snabdijevati vodom iz potoka koji teče ispod vodenice, a u njemu će obitavati patke te će u njemu biti oblikovana i dva različita otoka zasađena vegetacijom.

„Završetkom radova na uređenju jezera na najljepši način zaokružit će se priča uređenja našeg parka na čijoj smo obnovi radili proteklih nekoliko godina. Uređenje jezera predstavlja najzahtjevniji dio radova, ali po završetku naš park dobit će jedno novo lice te vjerujem da će postati novo – staro okupljalište naših sugrađana i turista“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Osobito i prepoznatljivo obilježje Orahovici će dati umjetno jezero, koji će, kao dekorativni element uobičajen u romantičarskoj parkovnoj arhitekturi, prostor središnjeg parka pretvoriti u jedinstveno šetalište. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/JezercePark{/gallery}