U organizaciji Matice hrvatske – Orahovica održana 11. izložba “Nepoznata Orahovica: 100 godina ljekarništva u orahovici”

Riječ je o izložbi orahovačkog povjesničara amatera Duška Rađenovića koji već 50-ak godina marljivo skuplja sve materijale, predmete i ostalo vezano uz Orahovicu i njezinu povijest. Izložbu je otvorio predsjednik Matice Hrvatske Zorislav Milković koji je pozdravio sve nazočne. Okupljenima se obratio i vlasnik kavane “Madeleine” u kojoj je izložba postavljena Vlado Grgić te je rakao kako on kao predsjednik reda vitezova podržava sve načine i napore čuvanja Orahovčke povijesti te se ovim putem zahvaljuje Dušku Rađenoviću na njegovom trudu.

Na ovoj izložbi Duško Rađenović otkriva svojim sugrađanima podatke o prvoj ljekarni u orahovici i njezinu vlasniku Zvonimiru Stošiću. Priča je to s vrlo zanimljivim podacima i dokumentima od krsnog lista Zvonimira Stošića do studentske knjižice, neke vrste državnog ispita i diplome, te raznih predmeta sačuvanih iz te ljekarne koji su bili u privatnom obiteljskom vlasništvu sve ove godine. Nazočni su mogli saznati da je Stošić osim što je bio ljekarnik i u važeni orahovački mještanin, koji je za Orahovicu napravio puno, od drvoreda i šetnica pa čak do orahovačkog kupališta, a nakon što je umro orahovčani su u njegovu čast dali ime jednoj ulici – “Stošićevo šetalište”.

{gallery}SlikeGodina2013/OP45/NepoznataOrahovica{/gallery}