Održana izborna skupština Udruge vinogradara i voćara grada Orahovice

U četvrtak, 06. lipnja 2013. godine, Udruga vinogradara i voćara grada Orahovice održala je svoju godišnju, izbornu skupštinu, a kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. U izvješću o radu za proteklu godinu, predsjednik Josip Matković, istaknuo je niz aktivnosti udruge u protekloj godini i dijelu tekuće godine. Prva aktivnost udruge nakon Nove godine bila je proslava Sv. Vinka u Crkvarima. U protekloj godini održana su brojna stručna predavanja i stručne ekskurzije, ocjenjivanja vina i druženja s drugim vinarima, a sudjelovali su i  u svim gradskim manifestacijama. Predsjednik udruge istaknuo je i jedan tužan događaj koji je obilježio prošlu godinu, smrt dugogodišnjeg predsjednika udruge Franje Kukuruzovića. I ovu godinu udruga je započela proslavom Sv. Vinka, a prilikom gostovanja u Bačkoj Topoli na 12. Međunarodnoj Rakijadi, gospodin Šimatić dobio je srebrnu medalju za rakiju od šljive. Udruga se predstavila svojim proizvodima i na 18. Međunarodnom sajmu Slavin, a posjetili su i vinarije na Pelješcu. Predsjednik je istaknuo da je udruga postigla dosta rezultata na stručnom i rekreativnom području te se svima zahvalio na uloženom trudu.

 

U izbornom dijelu skupštine, za novu predsjednicu udruge  izabrana je Blaženka Mozer, peti predsjednik udruge. Izabrana su i dva dopredsjednika, Matković Josip i Danica Jović. U Nadzorni odbor izabrani su Belobradić Zdravko, Mijo Šimatić i Mijo Abičić, a Izvršni odbor čine Šimek Miroslav, Belobradić Lidija, Kruljac Milan i Gali Zlatko.

Po završetku skupštine sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec koji je čestitao novoizabranima te istaknuo da se nada da će se poboljšati suradnja udruge i grada. Naglasio je da je Grad prihvatio organizaciju sajma Slavin u ova teška vremena jer tu vidi budućnost udruge, ali i u projektu orahovačke vinske ceste. Gradonačelnik se zahvalio svim članovima udruge na podršci svim manifestacijama u gradu. Svima je poželio puno uspjeha u daljnjem radu te je naglasio da će Grad i dalje financijski pomagati udrugu. Na kraju je rekao: „Daj onom tko hoće raditi, a uzmi od onoga koji neće.“ (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/VinariVocari-6-2013{/gallery}