Svečano puštanje u rad obnovljene ulice Stjepana Radića u Orahovici

15. svibnja 2013. u 19:00 sati, gradonačelnik g. Josip Nemec, svečano je pustio  u promet ulicu Stjepana Radića u Orahovici, i to nakon opsežnih radova na kompletnoj obnovi komunalne infrastrukture i rekonstrukciji devastirane ceste. Svečanom činu nazočili su stanari ulice, sudionici u gradnji i građani. Novi izgled rezultat je potpune obnove prometnih i zelenih površina, u skladu sa  suvremenim standardima za ovu kategoriju prometnice.  

U kratkom obraćanju, g. Nemec se osvrnuo na važnost izvedenog zahvata za buduće širenje Orahovice, i istaknuo da je ulica Stjepana Radića početak glavnog prometnog i infrastrukturnog koridora na koji će se nadovezati sabirne prometnice, za sada na još neizgrađenom prostoru jugozapadno od centra, a to su područja obuhvaćena DPU-om Dugo Polje i Sportsko rekreacijski centar, gdje se planira izgradnja  raznolikih sadržaja u funkciji turizma, sporta, ali i stanogradnje te poslovnih kapaciteta, trgovačke namjene i obrtništva. Također, ulicom Stjepana Radića ubrzo će se nastaviti  pješačko – biciklistički promet uređenjem šetnice tzv. „starom prugom“ do atraktivnog Izletišta Orah, što je u planu do otvorenja turističke sezone ove godine. Dugoročno, prometna žila kucavica prema Izletištu Orah, Dugom Polju i planiranom Sportsko rekreacijskom centru, kojoj je ulica Stjepana Radića početna točka, spojiti će se na tzv. Južnu prometnicu Orahovice za koju je u pripremi projektna dokumentacija (trenutno ishođena Lokacijska dozvola).

Uz isprike zbog produljenja rokova završetka ulice, za što je presudno bilo iznimno loše vrijeme  krajem prošle i početkom ove godine, gradonačelnik je pojasnio zašto je rekonstrukcija ulice Stjepana Radića bila ovako radikalan pothvat: proširenje kolnika, izgradnja biciklističke staze, parkirališta, nogostupa, kolnih ulaza, rekonstrukcija ulične rasvjete i sve podzemne infrastrukture: plina, vodovoda, kanalizacije, te zašto je zahvat osim za poboljšanje uvjeta života stanara, morao udovoljavati i budućim kapacitetima, postavljenima u razvojnim planovima.

Nakon kratkog obraćanja, gradonačelnik je pozvao sve prisutne na prigodno druženje uz glazbu na mjestu događaja. Investicija financirana najvećim dijelom sredstvima Grada, dio je dugogodišnjeg plana i projekta ove gradske vlasti, sve sa ciljem poboljšanja uvjeta života građana u modernom urbanom okruženju, te poticanja razvoja različitih  djelatnosti koje će pokrenuti  gospodarstvo, a time i otvoriti nova radna mjesta.

Rekonstrukciju prometnih površina i sustav oborinske odvodnje izvela je Gravia d.o.o. iz Osijeka, sve radove na podzemnoj infrastrukturi i javnu rasvjetu Ružica grad d.o.o. iz Orahovice, nadzor nad izvođenjem radova vršila je orahovačka tvrtka Dafit d.o.o. (I.S.)

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/OtvorenjeUlStjepanaRadica{/gallery}