Nastavak aktivnosti stvaranja imidža grada

Ono što čini istinsku ljepotu jednoga grada, osim ljudi koji u njemu žive, jest zelenilo. U nekoliko posljednjih dana na području Grada Orahovice počelo je intenzivno uređenje zelenih površina te se time realizacija hortikulturnog uređenja javnih površina privodi  kraju. U okviru redovnih aktivnosti, komunalno poduzeće Papuk d.o.o. je u suradnji sa javnim radovima počelo sa sadnjom trajnica i sezonskih cvjetno – dekorativnih sadnica na gradskim zelenim površinama koje će naš grad uljepšavati tijekom proljeća, ali i ljetnih mjeseci. Sa ovim, pažljivo odabranim sadnicama, građani Orahovice i turisti biti će u mogućnosti da uživaju u šarenim cvjetnim oazama.

Gradonačelnik Josip Nemec izrazio je zadovoljstvo što je tijekom proteklih godina uspostavljen sustav uređenja grada koji doprinosi ugodnijem življenju, a dio je strateškog opredjeljenja gradske vlasti da se nizom akcija grad učini atraktivnim orahovčanima, ali i njihovim gostima. Prema riječima gradonačelnika, Orahovica na ovaj način pokazuje da je u nekim stvarima ispred ostalih gradova i općina, kada je u pitanju poboljšanje strukture zelenih površina.

Uređenjem zelenih površina želi se potaknuti kreativnost, ali i stvoriti navika očuvanja okoliša. Obogaćivanje zelenih površina i održavanje cvjetnih otoka čini grad atraktivnim i ostavlja dojam na posjetitelje i goste Orahovice. Osim što brižno njegovani parkovi i maštoviti cvjetni otoci privlače pozornost, stvaraju i poseban ugođaj prostora u kojem je ugodno boraviti. (T. Petrović)

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/ZeleneOaze-05-2013{/gallery}