Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica održalo redovnu, godišnju skupštinu

Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica u mjesnom domu Crkvari, održalo je svoju redovnu, godišnju, izvještajnu skupštinu. Orahovački planinari iznimno su aktivna gradska udruga što pokazuje i svako njihovo godišnje izvješće. Na ovogodišnje,m predsjednik Zorko Steiner je istaknuo:

-Organizirali smo niz izleta i šetnji po našim prelijepim planinama Papuku i Krndiji. Doveli smo niz gostiju među kojima i posebne goste iz Švicarske koji su bili oduševljeni našim gorjem. Uz domaće planine i okolicu, i ove smo godine obišli niz hrvatskih planina kao što su planine na Mljetu, Medvednica i Biokovo. Sudjelovali smo na svim gradskim manifestacijama, s Baraber extream teamom organizirali drugu trekking utrku ”Papuk trekk”, a bili smo i domaćini obilježavanja Međunarodnog dana planina. Sve aktivnosti prošle su odlično, a ono što želimo je da se još više naših članova uključi u cijelu priču, dakle izletima, druženju, organizaciji događanja u prirodi jer ipak je ljepše i zdravije slobodno vrijeme provesti u prirodi i uživati u njenim ljepotama. – rekao je Steiner.  Orahovački planinari u  budućnosti imaju velike planove, s sve standardne aktivnosti ove će godine pokrenuti i prvu planinarsku radionicu:

 

-Da bismo privukli što više mladih članova, u suradnji s HGSS-om Orahovica, rendžerima Parka prirode Papuk i Osnovnom školom ”Ivana Brlić-Mažuranić”, planiramo želimo organizirati prvu planinarsku radionicu za učenike 5. i 6. razreda. Radionice će biti sačinjene od predavanja o planinarstvu i ponašanju i prirodi, potom hodanje i boravak u prirodi s noćenjem. Nešto slično rendžeri Parka prirode Papuk već dvije godine provode i to jednom godišnje, , a bi mi se sada uključili i pomogli da to potraje kroz cijelu školsku godinu.  –  zaključio je Steiner. Orahovačke planinare pozdravio je i na uspješnom radio čestitao orahovački gradonačelnik Josip Nemec rekavši kako je ova udruga jedna od najaktivnijih u gradu i uvijek se odazove na sve gradske pozive. Nemec je obećao i daljnju potporu radu udruge, kako financijsku tako i svaku drugu. (V.G.)