Krenule pripreme za orahovačke maškare

Odbor za kulturno-turističke manifestacije grada Orahovice sa svojim je uvodnim sastankom otvorio ovogodišnje pripreme za velike orahovačke maškarel. U cilju što većeg broja maski te što bolje organizacije, odbor je na čelu sa svojim predsjednikom,  gradonačelnikom Josipom Nemecom organizirao i radni sastanak s predstavnicima svih gradskih udruga te Mjesnih odbora.

Na sastanku, koji je održan u velikoj gradskoj Vijećnici, gradonačelnik Nemec upoznao je nazočne s prvim planovima i odlukama odbora te predložio da se sve udruge na bio koji način uključe u organizaciju pokladne povorke kako bi ova manifestacija postala, središnja, ovoga tipa u Slavoniji i Baranji. Isto tako, gradonačelnik Nemec rekao je kako će ovogodišnje orahovačke maškare biti održane 12. veljače u središtu Orahovice uz popratnu pokladnu zabavu u sali bivšeg kina ”Papuk”.

Udruge su dobile u zadatak da se pismenim, elektroničkim ili usmenim putem jave u gradsku upravu ukoliko žele na bilo koji način sudjelovati u organizaciji i provedbi maškara te će se kroz 14 dana sazvati novi sastanak u cilju završnih dogovara svih detalja. Ove godine pobjednici maškara neće putovati u Rijeku na središnji hrvatski karneval jer Orahovica želi pomno pripremiti svoje predstavnike za naredne godine kako bi na istom bili uočljivi, jedinstveni i originalni. No, pobjednike orahovačkih poklada očekuju vrijedne nagrade, kako za grupne tako i za pojedinačne maske. Sudeći po prvim najavama i planovima, ovogodišnje će maškare, druge po redu u organizaciji gradskog odbora za manifestacije, biti još bolje, spektakularniji i atraktivnije nego prošlogodišnje. (V.G.)