Konferencija Sustainable Energy Finance and Investment Summit Croatia 2011.

Dana 19.listopada 2011 god. gradonačelnik Josip Nemec sa svojim suradnicima u gradu Cavtatu  prisustvovao je na konferenciji Sustainable Energy Finance and Investment Summit Croatia 2011.

Konferenciju je organizirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU ) zajedno s Regionalnom energetskom agencijom sjeverozapadne Hrvatske ( REGEA ) i Europskom federacijom regija i regionalnih energetskih agencija (FEDARENE ) pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića.

Svečano otvorenje konferencije otvorio je Zlatko Ivaniš, dipl. ing., Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gdje su prisustvovali najviši državni i dužnosnici Europske unije, te predstavnici vodećih financijskih i istraživačkih institucija.

Nastavno u panel diskusiji predstavnici lokalne i regionalne vlasti u Hrvatskoj, u otvorenoj raspravi razmijenili su iskustva na temu provedbe i financiranja energetskih projekata.

Cilj konferencije je prepoznati načine i izvore financiranja projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, uz naglasak na važnost regionalne suradnje s ciljem smanjenja troškova za energiju, čistijeg okoliša i povećanja sigurnosti opskrbe energijom. (K.V.)