Gradonačelnik Nemec u posjeti Striježevici

Na poziv obrtnika građevinsko-ugostiteljskog objekta ”Prizma”  Ivana Smojvera, predstavnici grada Orahovice na čelu sa gradonačelnikom  Josipom Nemecom u nedjelju 23. listopada 2011. godine posjetili su naselje Striježevica.

Svrha posjeta je bila razmjenjivanje stečenih iskustava u opremanju ”Jezera” kao i rješavanje problema oko čišćenja i zaštite ”Jezera” od prirodnih trava i algi.

Jezero  je smješteno 23 km od  Požege, naselje Striježevica, općina Brestovac, na relaciji Pakrac-Voćin. Ukupna površina ”Jezera” iznosi 1,4 hektara, izvor je na području parcele na kojoj je smješteno samo ”Jezero” i  ima vlastito izvorište.

Na navedenom seoskom gospodarstvu, posjetitelji mogu uživati u brojnim atrakcijama kao što su vožnja čamcima, rekreacijski i sportski ribolov (lov potočne pastrve), a ljubitelji  konja mogu pogledati i brojna konjička natjecanja.

-Uvijek je lijepo vidjeti što imaju i kako rade ljudi u našem okruženju, pa takav je bio i ovaj posjet. Ponovo sam vidio nešto zanimljivo, ponešto i naučio i svakako da ćemo neke ideje primijeniti na turističkom kompleksu ”Jezero-Ružica grad” rekao je gradonačelnik grada Orahovice. (N.M.)