Dani Hrvatskog turizma

Dane Hrvatskog turizma organizirali su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija. Organizirali su najznačajniji stručni skup Hrvatskih turističkih zajednica, i za sve one koje se bave turizmom. Dani Hrvatskog turizma trajali su od 19. listopada do 21.listopada 2011., gdje su kroz razne seminare i predavanja upoznati predsjednici, direktori i drugi turistički djelatnici.

Održani su seminari na teme:  „Mali kampovi i mogućnost njihovog daljnjeg razvoja u RH“, „ Internet komunikacija u turizmu“, „Prilagodba zakonodavnog okvira za malo obiteljsko hotelijerstvo“, „Energetska efikasnost (EE) i OIE za odgovorni turizam“, „Destinacija i odgovorni turizam“, „ Turizam za 21. Stoljeće“ itd.

Na Danima hrvatskog turizma 2011. godine dodijeljene su i ovogodišnje nagrade za najbolja turistička odredišta i priznanja za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske, u okviru akcija Plavi i Zeleni cvijet, te Djelatnik godine u turizmu. Akcije već tradicionalno provodi Hrvatska turistička zajednica. Također, nagrađena su turistička odredišta, tvrtke i pojedinci u akciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije “15. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2011“.

Time su u šibenskom Hotelskom naselju Solaris, u prisustvu premijerke Jadranke Kosor, završili Dani hrvatskog turizma 2011, na kojima je tijekom tri dana sudjelovalo oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju, gdje su ujedno nazočili i predstavnici grada Orahovice. Uz ministra turizma Damira Bajsa, koji je naglasio kako će Hrvatska uz strategiju razvoja turizma i suradnju javnog i privatnog sektora nastaviti s dobrim turističkim rezultatima i sljedećih godina, na dodjeli nagrada bili su i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić, Jasen Mesić, Davorin Mlakar i direktor turističke zajednice Niko Bulić. (K.V.)